Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Joventut

Joventut

La joventut és l'etapa en què es comença a formar a la persona adulta que serà en el futur; molts estan en plena formació, d'altres entren al món laboral per primera vegada o volen emancipar-se.

Tambè, es troben en una etapa en la qual han de poder gaudir de la joventut, per això és indispensable que nosaltres, com a ens municipal, procurem que l'oci responsable i les diverses activitats tant culturals com esportives, estiguin a les seves mans.

Des de l'àrea de Joventut s'informa, orienta i assessora aquells joves del municipi que tenen dubtes en temes de joventut. Es treballa per als i les joves d'Alcanar, les Cases d'Alcanar i Alcanar-Platja, amb l'objectiu de ser un veritable pont de comunicació entre l'administració local i els joves. La Regidoria de Joventut integra tots els serveis juvenils d'Alcanar.

 

El Pla Local de Joventut d'Alcanar 2021-2023 és un instrument promogut i impulsat per l'Ajuntament d'Alcanar, a través de la Regidoria de Joventut, que pretén establir un pla d'acció en matèria de polítiques de joventut per als pròxims anys, donant així continuïtat a les accions i polítiques portades a terme fins al dia d'avui.
>> Consulta el Pla Local de Joventut 2021-2023

Per a l'elaboració d'aquest pla, des de la regidoria de Joventut s'ha impulsat la campanya "Jove, com vols que siga el Pla Local de Joventut de l'Ajuntament d'Alcanar" dirigida als adolescents del municipi, amb l'objectiu d'enquestar als joves sobre les polítiques de joventut que tenen lloc al municipi així com, sobre la utilitat del Casal Jove per tal que les seves opinions es tinguin en compte a l'hora de dissenyar un Pla Local de Joventut acotat a les seves necessitats i preferències.
>> Consulta l'informe amb els resultats i el model d'enquesta.

 

El Punt d'Informació Juvenil d'Alcanar, fou creat l'any 1999 i forma part de la Xarxa Catalana de Punts d'Informació i també, de la Xarxa Montsià Jove. Aquest, ofereix servei d'informació, orientació i assessorament als joves del municipi i esdevé un punt de referència per a la joventut.

Les actuacions que es duen a terme a través del Punt d'Informació Juvenil són les següents:
- Establir canals de comunicació estables entre l'Ajuntament i els joves, que permetin conèixer i treballar les seves necessitats i inquietuds.
- Crear un espai de coordinació i traspàs d'informació entre l'Ajuntament i el jovent.
- Assessorament i informació sobre educació i formació.
- Assessorament i informació sobre ofertes laborals i borses de treball.
- Informació sobre les ajudes existents en quant a habitatge.
- Consulta en línia a través del correu electrònic joventut@alcanar.cat
- Consultes per telèfon al número de l'Ajuntament.
- Tauler d'anuncis al Casal Jove; amb tota la informació d'interès per als joves.
- Consultes personalitzades.
- Activitats informatives diverses.

 

El Punt d'Informació i Suport LGTBI, gestionat per l'Associació Mediterrània per a la igualtat, la diversitat i la inclusió de les persones LGTBI del Montsià i Baix Maestrat, ofereix un servei d'atenció personalitzada amb una freqüència mensual al despatx 2.1 de l'Hotel d'Entitats, i també, atenció a través de Facebook i Instagram, mitjançant el correu electrònic: mediterranialgtbi@gmail.com i al telèfon 644013153.

Els serveis que ofereixen són els següents:
- Informació i acompanyament
- Promoció de la salut sexual
- Punt de trobada per la comunitat LGTBI i per les seues famílies i amistats
- Divulgació de materials per la igualtat i de sensibilització contra la LGTBIfòbia
- Recepció d'incidències per discriminació en els àmbits social, laboral, escolar o sanitari
- Informació i derivació a altres recursos disponibles, tant interns com externs
- Organització de tallers i sessions formatives
- Realització de la prova ràpida de detecció del VIH

 

El Casal Jove d'Alcanar és un equipament municipal ubicat a la Ronda del Remei nº70, que comparteix espai amb l'Hotel d'Entitats d'Alcanar, i té per objectiu oferir l'espai necessari perquè el jovent hi pugui desenvolupar activitats cíviques, socials, culturals, d'informació i de lleure. El Casal Jove d'Alcanar, depèn de l'Ajuntament d'Alcanar com a titular de les instal·lacions.

 

  Les xarxes socials de Joventut mitjançant les quals es produeix la transmissió d'informació i comunicació entre la regidoria de Joventut i el jovent, són les següents:Notícies relacionades

Avui ha començat el curs de monitoratge de lleure a Alcanar

Avui ha donat el tret de sortida el Curs de monitoratge de lleure, impulsat pel Consell Comarcal del Montsià, que durant unes setmanes es portarà a terme a l’Edifici dels Serveis Agraris d’Alcanar...

L’Ajuntament d’Alcanar contracta quatre jóvens amb estudis de grau mitjà a través del programa “Primera experiència professional en les administracions”

L’Ajuntament d’Alcanar ha contractat quatre jóvens amb estudis de grau mitjà de formació professional a través del programa “Primera experiència professional en les administracions...

Participa en l'enquesta en línia sobre la realitat LGTBI al municipi!

Aquest qüestionari forma part de la fase de diagnosi del Pla de polítiques LGBTI municipal que està elaborant l'Ajuntament d'Alcanar per a garantir els drets de lesbianes, gais,...

En marxa el nou punt d'informació a Alcanar sobre les addiccions

Fa unes setmanes, l'Ajuntament d'Alcanar va anunciar l'obertura d'un punt d'informació sobre les addiccions al municipi.

L'alumnat de 3r d'ESO de l'Institut participa en el projecte Artesania 360

Avui el centre cívic d'Alcanar ha acollit el projecte Artesania 360 amb la participació de prop de 90 alumnes de l'Institut Sòl de Riu.


Pàgines