Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Fons Europeus Next Generation

Fons Europeus Next Generation

Els fons europeus Next Generation neixen per finançar els projectes transformadors del Pla de recuperació per a Europa que té l’objectiu de transformar els reptes derivats de la pandèmia en una oportunitat per impulsar la transició ecològica i la transformació digital.

>> Què són i per a què serveixen els Fons Next Generation?

Els fons europeus Next Generation serveixen per cofinançar projectes presentats pels estats membres que compleixin els requisits indicats per la Comissió Europea.

El Pla Next Generation EU (NGEU) es compon de dos instruments financers: el Mecanisme de Recuperació i Resiliència (MRR) i el REACT-EU; i incorpora una agenda d’inversions i reformes estructurals que s’interrelacionen per assolir objectius transversals: avançar cap a un país més verd, digital, cohesionat i igualitari.

Catalunya té l’oportunitat d’utilitzar els fons Next Generation per abordar grans reptes locals i globals. Per fer-ho el Govern de la Generalitat ha definit 11 missions que orienten la definició del Next Generation Catalonia

Les 11 missions són les següents:

1. IGUALTAT D’OPORTUNITATS. Fer de Catalunya un país on tota la ciutadania tingui les mateixes possibilitats de viure de forma saludable i puguin accedir, al llarg de la seva vida, a una educació i formació de qualitat que permetin el seu desenvolupament integral i el seu benestar.

2. ECONOMIA SOSTENIBLE. Transformar el model productiu cap a un nou model que tingui en compte els límits del planeta i on l’economia sostenible sigui el motor del benestar social, i la coresponsabilitat el valor a fer créixer.

3. ENERGIA EN TRANSFORMACIÓ I NOVA INDÚSTRIA. Situar l’estalvi i l’eficiència energètica, les energies renovables i l’economia circular com els pilars clau per a la reactivació econòmica.

4. MOBILITAT SOSTENIBLE. Canviar el model de mobilitat basat en els combustibles fòssils per una mobilitat sostenible i intel·ligent de referència, per lluitar contra el canvi climàtic.

5. MEDI NATURAL. Adaptar el medi natural per preservar-lo dels embats del canvi climàtic.

6. CONNECTIVITAT. Connectar digitalment el territori i fer-ne la palanca per a la dinamització econòmica, el repoblament i la reducció de la bretxa digital territorial, i així aconseguir un territori més cohesionat.

7. SOBIRANIA TECNOLÒGICA. Assolir la sobirania tecnològica mitjançant el desenvolupament de tecnologies disruptives que portin a una nova indústria d’alt valor afegit.

8. INNOVACIÓ. Esdevenir una societat referent en innovació gràcies a la creació i transferència intensiva de coneixement i a l’impuls de l’emprenedoria.

9. TRANSFORMACIÓ. Fer de la digitalització, la sostenibilitat i el coneixement conscient i responsable els motors de transformació dels sectors econòmics que han patit un fort impacte per la pandèmia.

10. INFRAESTRUCTURES. Comptar amb un full de ruta d’infraestructures eficient i col·laborador per un país més competitiu, cohesionat i connectat.

11. COMPETITIVITAT. Situar el coneixement com a factor de competitivitat que permeti augmentar el potencial de creixement de l’economia catalana i dels seus sectors productius a llarg termini.

>> Next Generation a Alcanar

- L’Ajuntament rep una subvenció de 77.575 euros dels Next Generation per a la segona fase de l’auditori.

>> On es pot trobar més informació?

Unió Europea

Web Pla de recuperació per a Europa

- Web Next Generation UE

Govern de la Generalitat de Catalunya

- Web Fons Next Generation

- Web Next Generation Catalunya

- Document Next Generation Catalunya

Govern d’Espanya

- Web Fons Next Generation UE 

- Web Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència