Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Treballs arqueològics al Jaciment canareu de Sant Jaume - Mas d'en Serrà

Treballs arqueològics al Jaciment canareu de Sant Jaume - Mas d'en Serrà

La primera campanya d’excavacions arqueològiques al jaciment canareu de Sant Jaume-Mas d’en Serrà va començar l’any 1997. Des de llavors, cada any i de forma ininterrompuda el grup de recerca del GRAP de la Universitat de Barcelona, dirigit pels arqueòlegs David García i Isabel Moreno, realitza una nova campanya.

Les seues investigacions han permès la recuperació de la història més remota i un coneixement elevat d’allò que va succerir en aquestes terres situades al curs baix del riu Sénia, ara fa aproximadament 2600 anys, durant el període de la primera edat del ferro (650-550 aC).

A dia d’avui, Sant Jaume-Mas d’en Serrà és un dels jaciments més importants de Catalunya i s’ha convertit en un referent per poder entendre millor el període comprés entre el fenal de l’edat del bronze i la primera edat del ferro.

 

Cada any, a primers de setembre, i coincidint amb el final de la campanya d’excavacions, els directors de les excavacions i la regidoria de Cultura organitzen una jornada de portes obertes al jaciment per donar a conèixer els resultats dels darrers treballs realitzats.