Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Opinió grups municipals, octubre 2019

Opinió grups municipals, octubre 2019

Per Catalunya

Fa pocs dies, hem conegut la sentència del Tribunal Suprem al nostre govern legítim i als líders d’Òmnium Cultural i l’ANC. Una sentència totalment injusta, impròpia d’un Estat democràtic i que hauria d’haver estat absolutòria. Fer un referèndum no és cap delicte!

Han volgut acabar amb tota una generació de catalans i catalanes que lluita pels seus drets. Amb aquesta sentència, volen destrossar vides, escapçar partits i lideratges, acabar amb un moviment polític i democràtic i silenciar a tot un poble que es vol expressar a les urnes.

Ens demostren que els catalans no tenim alternativa, no hi ha una altra opció que construir un nou estat per fugir d’aquest que persegueix demòcrates, prohibeix votar i protestar, i empresona per idees polítiques. No volem que les generacions que vindran cresquen en aquest estat corrupte i demofòbic i lluitarem per evitar-ho.

Són moments complicats i emocionalment durs. Per això, fa temps que ens preparem, i des d’Esquerra juntament amb les altres organitzacions, intentem coordinar una acció de resposta transversal i plural que interpel·le tothom, perquè davant una sentència que pretén posar límits a la democràcia, tothom se’n veurà afectat.

Sabem que és necessària una resposta que contemple l’escenari institucional i per això des d’Esquerra Alcanar utilitzarem tots els instruments democràtics al nostre abast per denunciar aquesta sentència injusta i reclamar l’amnistia de tots els presos i preses polítics catalans, a més del retorn de les exiliades i exiliats.

El passat dimarts, 15 d’octubre, en un ple extraordinari i urgent, el consistori va manifestar el seu rebuig a la sentència condemnatòria emesa pel Tribunal Suprem. Un rebuig que també es va fer palès en sessió plenària al Consell Comarcal del Montsià un dia abans.

Així mateix, l’Equip de Govern ha mostrat el seu suport amb totes les mobilitzacions i concentracions de caràcter pacífic que s’esdevinguen al nostre poble arran de la sentència.

Precisament fa 79 anys, va ser afusellat el President Companys. Era l’albada del 15 d’octubre de 1940 i, tot just uns minuts abans, havia acabat el seu testament vital, que finalitzava amb un “Per Catalunya”.I ara, a aquells a qui només els mou la voluntat de fer mal, els diemque avui no acaba res. Ni venceu ni convenceu! Només us mou la venjança, us encega l’orgull ferit. Som la generació que hem nascut per guanyar. Som la llavor de totes les victòries. No en tingueu cap dubte, tornarem i guanyarem. Per Catalunya!

----------------------

 Llums, càmera i acció: La Política a cop de titular de premsa i fotografia.

Fa poc més d’un any, arran de l’episodi de pluges de la tardor passada, ens va visitar el conseller d’economia i vicepresident del Govern de la Generalitat, Pere Aragonès. L’espectacle mediàtic que va acompanyar la visita va deixar-nos enlluernats. Moltes càmeres, moltes fotos, molta premsa, però... un any després no tenim res. Els pagesos canareus no han rebut cap ajuda més enllà de les pròpies assegurances que poguessen tenir contractades. La millora dels camins ha estat puntual i dedicada a aquells punts que requerien actuacions d’urgència. Vaja, sí, se n’escapa un camí, el del famós carril bici sense principi ni fi. Una obra vergonyosa que requeriria un article per parlar-ne en calma. Però per fer-se una idea de la magnitud de la tragèdia només cal fer una ullada al document editat per la Generalitat de Catalunya: “Manual per al disseny de vies ciclistes de Catalunya”.

Però tornant al fil de la qüestió. Des de l’assemblea local de la CUP Alcanar – les Cases volem denunciar les campanyes mediàtiques que només busquen la foto però que no aporten cap benefici municipal. Que posen la gesticulació per davant de la faena. Per posar un exemple, quan la CUP va portar una moció al ple per a la millora integral dels camins rurals, tot demanant un pla de millora i una calendarització de tasques de manteniment, amb la voluntat de millorar la xarxa de camins rurals del nostre municipi, la resposta de l’equip de govern va ser una portada. Un escarni públic al ple. Res més.

Ara, que cadascú valore quina és la situació de la xarxa de caminsrurals del nostre municipi.

Assemblea local CUP Alcanar – les Cases. Octubre de 2019 Alcanar, el Sénia, Països Catalans

 -----------------------

Present i futur

Encetem una tardor complicada davant una sentència dura, injusta i que només busca venjança. Han estat 100 anys de condemna per als nostres polítics i representants d’associacions culturals empresonats per posar urnes al carrer. Davant aquests fets, fem una crida a la calma i a mostrar plena confiança i suport a tot el Govern de la Generalitat de Catalunya als nostres i les seves institucions, i fem un clam a actuar sempre amb seny i de forma NO VIOLENTA.

Paral·lelament, en aquest inici de tardor, el nostre poble ha viscut les seves quinzenes QUINNQUENALS en honor a la nostra patrona, la Verge del Remei i el nostre grup municipal no vol deixar passar l’ocasió per fer-ne una valoració.

Primerament volem felicitar a tota la ciutadania en general pel gran treball mostrat i l’elevat nivell ofert en l’engalament de carrers i altars que s’han pogut gaudir aquests dies de festa al nostre municipi. Veritablement ha estat una tasca envejable i titànica, digna d’admiració i que estem segur que no ha deixat indiferents a propis i visitants.

Amb la mateixa línia volem felicitar també pels actes organitzats a la Parroquià d’Alcanar i Les Cases, així com a tots els seus col·laboradors, per oferir i garantir el respecte i la solemnitat que es mereix la Mare de Déu, en tots els seus actes.

Malauradament, no podem dir el mateix de l’organització dels actes festius oferts per la regidoria de festes, on s’han observat nombrosesmancances, desencerts i una alta falta de coordinació i previsió important.

No hem trobat encertat programar l’acte del pregó i presentació de pubilles i hereus el dimarts dia 1 d’octubre, dia laboral on es va oferir posteriorment un ball de gala que malauradament va ser deslluït per la falta de públic disposat a acompanyar les pubilles i hereus i aprofitar per ballar i passar una bona estona al ser el dia següent laborable. Massa despesa quan en una altra data hagués pogut ser un acte molt més participatiu i d’aquesta forma enaltir a les nostres pubilles i hereus tal i com es mereixen.

Després, també s’ha observat una falta de coordinació entre els actes, on en molts cops no s’ha respectat ni l’horari marcat en el programa de festes ocasionant malestar entre la gent que hi assistia, com per exemple el ball de gala del divendres 4 d’octubre.

Tampoc s’entén la despesa de l’envelat quan els actes que s’han ofert cap d’ells ha estat multitudinari, i el públic assistent perfectament hagués sigut assumible al centre cívic.

Els actes lúdics referents, sense posar en dubte la professionalitat i qualitat artística dels artistes, tampoc han estat ni innovadors ni multitudinaris. I la participació de la gent local ha estat més bé baixa en gairebé tots. Vol dir alguna cosa, no creieu?

És per això i molt més, que el nostre grup pensa que la regidora de festes hauria de presentar la seva dimissió per no estar a l’alçada d’unes festes Quinquennals, símbol dinstintiu i marca referent com a poble, on s’ha destinat una despesa importat i que de ben lluny no ha satisfet les expectatives creades.

Per acabar, i possiblement en parlarem en properes publicacions, potser ens hauríem de preguntar el perquè de l’estat de molts camins rurals i alguns carrers que després d’un any dels aiguats d’octubre del 2018 encara no s’han arreglat, o perquè es dilata tant l’inici de les obres del pla urbanístic dels codonyers?, o parlant de plans urbanístics, que passa amb el el pla urbanístic del rentadors aprovat a finals del 2008? I l’elaboració del nou Pla General?.... moltes preguntes.


----------------------Quinquennals 2019, l’expressió del poble.

Una vegada més les casenques/casencs i canareves/canareus hem celebrat les tant esperades festes Quinquennals en honor a la Verge del Remei. Unes festes que han omplert de llum i color els carrers i places del nostre municipi gràcies a l’esforç i dedicació de tots els veïns i veïnes.

Volem felicitar a la Junta del Remei, Policia Local i personal de l’ajuntament per la feina feta durant aquests dies i fer que haguem pogut gaudir de les festes en el seu màxim exponent. Tanmateix felicitem a tots veïns i veïnes del municipi perquè l’èxit d’aquestes festes recau sobretot en la seva feina desinteressada. Moltes gràcies.

Per la llibertat d’expressió.

Desperta’t som un partit municipalista que permet diversitat d’opinions en el seu si, totes elles agrupades baix el paraigües del més gran respecte. Aquest respecte és el que fa que les societats

siguin més justes i pròsperes.

En democràcia, les lleis han de servir perquè aquest respecte arribi a tots els ciutadans sigui quin sigui el seu país d’origen, la seva ideologia o simplement la seva opinió. El referèndum és l’eina democràtica més gran que té qualsevol estat. Un referèndum permet expressar diferents opinions o fins i tot opinions contraposades amb les mateixes garanties per les totes les parts. Totes les opinions tenen el mateix valor.

Ens genera una gran inquietud que en un país democràtic s’hagi castigat d’una manera tant inversemblant als representats independentistes pel fet de permetre el referèndum, tant pels fets que se’ls imputen com per les condemnes. Des de Desperta’t donem el nostre suport a tots i cadascun d’ells en aquests moments tant complicats.

Tal i com ja vam manifestar en el ple extraordinari celebrat el 16 d’octubre, al que com els altres companys i companyes vam assistir renunciant a la percepció econòmica, compatim el malestar que tot aquest fet ha generat a una gran part dels catalans i demòcrates d’arreu, ja que suposa un greu retrossés en els drets i llibertats de tots els ciutadans no només de Catalunya si no també de la resta de l’estat.

No obstant, la llibertat d’expressió mai pot anar de la mà de la violència, per això condemnem també totes les accions violentes i vandàliques que s’han produït els darrers dies i que no fan res més que embrutar el moviment democràtic i pacífic dels independentistes catalans.

Desperta’t defensarem sempre la llibertat d’expressió i ho farem des del respecte a la diversitat i refusant l’ús de la força i la violència.


-----------------------

No paren d’arribar diners del govern de Pedro Sánchez per al nostre Alcanar!

El temporal, a causa de la DANA, esdevingut entre el 9 i 13 de setembre del 2019, per les baixes pressions, va provocar un increment del nivell mitjà del mar i va implicar, sobretot al sud de la província de Tarragona, onatges amb una altura d’ona significant que superaven els 2,5 m, que han atacat al front costaner produint erosió als penya-segats i al fallo de l’escullera de protecció construïda.

Després del temporal es van realitzar visites de camp a les nostres platges, exactament a la zona afectada des del port pesquer de Les Cases d’Alcanar i el port de ciment de CEMEX, 300 metres lineals, i la valoració qualitativa ha estat de GREU! Hi ha una inestabilitat important dels penya-segats i de l’escullera que ha causat greus danys a aquestes, a més de les erosions produïdes als seus peus.

Tot això afecta la protecció de la costa i la fa més vulnerable davant de futurs atacs per l’onatge, agreujant-li els danys. L’actuació consisteix en l’excavació de les zones erosionades que presenten un alt risc d’esfondrar-se, estesa del talús i protecció del mateix amb un peu d’escullera. Per altra part, s’aportaran 4.000Tn d’escullera entre 2 i 3 TN, 2.400 TN de nucli, 300 ml de barana de fusta i es perfilaran i sanejaran els talús. L’import total d’aquesta actuació és de 162.624,00€.

El grup Socialista d’Alcanar estem molt contents de totes les actuacions que van arribant des del Govern Central, i encara que siguem poquets al poble i tinguem la mínima representació a l’Ajuntament, veiem que no ens tenen oblidats i ens dóna més força per seguir treballant!

-----------------------

 Articles d'opinió de mesos anteriors