Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Opinió grups municipals, setembre 2019

Opinió grups municipals, setembre 2019

Treballem per preservar la nostra façana marítima i pel desenvolupament turístic del municipi

El passat 7 d'agost, la Junta de Govern Local va aprovar inicialment el Pla especial urbanístic del front marítim de les Cases, l'objectiu del qual és clar: homogeneïtzar els criteris constructius de tota la façana marítima alhora que resoldre la problemàtica que es deriva dels condicionants que defineix la Llei de Costes. Fins al 30 de setembre, el Pla estarà en exposició pública perquè tothom el puga consultar. Paral•lelament, s'han organitzat accions per poder donar-lo conèixer als veïns i veïnes i perquè puguen exposar els seus dubtes i fer aportacions. Una vegada transcorregut aquest període d'exposició pública i s'hagen rebut els informes preceptius, el Pla passarà pel plenari per a la seua aprovació provisional i, posteriorment, serà la Comissió d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre qui en farà l'aprovació definitiva. Això permetrà a l'Ajuntament disposar d'una eina molt important per ordenar la façana marítima de les Cases i preservar el seu caràcter tradicional mariner.

Així mateix, durant el passat mandat, l'Ajuntament va impulsar l'Ordenança reguladora de terrasses en l'àmbit de les Cases, a fi i efecte de fixar uns criteris bàsics quant a ocupacions de via pública i tipologia i línia cromàtica del mobiliari de les terrasses i dels tancaments de bars i restaurants, parant especial atenció en aquells situats a la façana marítima. Aquesta tasca es va fer de la mà dels empresaris del sector, entenent que endreçar el passeig, homogeneïtzant la imatge dels establiments i garantint un ús racional de l'espai que compatibilitze l'activitat turística amb el benestar dels veïns i veïnes, és imprescindible per al desenvolupament del sector turístic. De la mateixa manera que la preservació de la façana marítima és bàsica per potenciar la imatge de poble mariner que identifica les Cases. En aquesta línia, també s'ha treballat intensament per obtenir el segell de Vila Marinera, que atorga l'Agència Catalana de Turisme, i que contribuirà a reforçar el posicionament turístic del municipi.

Totes aquestes accions, recollides en el nostre programa, són cabdals en l'assoliment dels objectius que ens vam fixar i dels compromisos que vam adquirir amb els veïns i veïnes i el sector turístic, la participació dels quals ha estat i ha de seguir sent bàsica i fonamental en la nostra tasca. Seguim fent camí!

També volem aprofitar aquest espai per a desitjar unes bones Quinquennals a tothom!

----------------------

 El model de festes

S'apropa el segon diumenge d'octubre i amb això unes noves festes d'octubre, del Remei. Enguany, a més, com és tradició des de l'anunci posterior a la Guerra Civil de l'any 1944, és any que acaba amb 9 i això és sinònim de festes Quinquennals. Aquestes són unes festes lliures d'actes taurins, i mai, els canareus, canareves casencs i casenques, hem deixat de celebrar-les i gaudir-les.

Des de fa uns pocs anys, no són pocs els espais on la gent comença a qüestionar un model de festes que gira al voltant dels bous. Va ser la CUP Alcanar – les Cases, qui durant la legislatura passada va qüestionar les pràctiques taurines que inclouen un maltracte evident dels animals: els bous embolats i capllaçats. I aquest no és un tema de perspectiva, sinó d'objectivitat. Un bou amb foc a les banyes és un animal maltractat. Un bou amb una corda al coll i limitat de moviments és un animal maltractat. I mentre això siga així el vot de la CUP al quadrant de bous continuarà sent contrari. Al darrer quadrant de bous, dels 13 regidors i regidores, hi van haver 2 vots en contra (CUP) i una abstenció (Desperta't).

També esperem trobar unes festes Quinquennals on la perspectiva de gènere i la lluita contra la violència masclista siga més evident. Portem molt de temps reclamant-ho: Alcanar necessita un protocol contra les agressions sexistes i també un espai físic en els espais d'oci on les víctimes puguen ser ateses i on es garantisca la seua intimitat.

Finalment, també esperem trobar unes festes lliures de plàstics. La CUP Alcanar – les Cases ho va denunciar al ple municipal on hi va portar una moció que es va aprovar i on es reclamava l'ús de gots reutilitzables en les festes organitzades per la institució municipal. Malauradament, això no s'ha complert i els residus que es generen durant les festes són moltíssims.

Per acabar, gaudiu de les festes!

 -----------------------

JA SON QUINQUENNALS PERÒ …

Aquestes últimes setmanes dona goig passejar pels carrers del nostre municipi on es pot observar clarament com la nostra gent està submergida totalment en un procés de renovació i neteja de les seves cases, sobretot de les façanes on pintors i paletes els falten hores al dia i dies a la setmana per fer front a tota la feina que tenen per davant. Si no fos perquè som d'aquí ens trencariem el cap per entendre tot aquest formiguer, però la raó és ben clara,  són Quinquennals!!! Festivitat declarada com a Festa Tradicional d'interès Nacional, és una senyal identitària com col•lectiu que posa de manifest la nostra identitat com a poble. Són moltes les entrades de les cases on aquest dies grups de veïns i veïnes treballen en tota la il•lusió ultimant els detalls finals de l’art popular i veïnal que engalanarà els nostres carrers les properes festes.

Aquesta sintonia, dinàmica que cada 5 anys de forma espontània els veïns i veïnes canareus i casencs exerceixen, la trobem a faltar al nostre equip de govern, que nomès veiem intencions i titulars. La realitat ens mostra clarament que aquesta voluntat de millorar el nostre municipi, de fer-lo progressar, d'oferir la millor cara, la més atractiva, la més seductora... ben lluny ens trobem.

Seguim mostrant unes pobres, tristes i desordenades entrades als nostres nuclis urbans, tot i la pomposa diversitat vegetal que han volgut escenificar a l'entrada popularment coneguda de les fletxes. Millor com estava abans!
Tenim indicis més que clars de que el municipi d'Alcanar s’està convertint en un municipi dormitori i senyal d'aquesta afirmació és la pèrdua i tancament constant de negocis i comerços locals. El comerç d'Alcanar està tocat de mort sinó s'actua urgentment.

Molts projectes estratègics, com els codonyers , el pla general, i un llarg etc ... s’estan enquistant i a punt d'eternitzar-se pels segles dels segles.

A tocar de Quinquennals i molts solars bruts, plens d'herbes i fins i tot alguns de titulatitat municipal ( pensem que s’ha d’obrar en l'exemple) .

A les portes del 75é aniversari de les nostres festes Quinquennals demanem un fort aplaudiment per als nostres veïns i veïnes que gràcies a la seva il•lusió i treball faran d’aquestes festes un èxit i aixecaran l'admiració de visitants i locals .

Tenim la cara i la creu  de les Quinquennals, uns ciutadans volcats amb el municipi i un govern lluny de les espectatives creades al mes de maig.

Junts per Alcanar, les Cases i Alcanar Platja us desitgem unes bones festes QUINQUENNALS !


----------------------

-----------------------

ESTEM PER VOSALTRES!

El nostre grup polític, des de fa molt de temps estàvem observant i estudiant que hi ha al poble diversos punts on la seguretat viària no és la més adequada. Després de l'accident produït la nit del passat 31 d'agost a la Carretera Nova, ens vam posar en contacte en diferents veïns i veïnes de la zona perquè ens expliquessin tots els problemes que tenien i tots junts vam arribar a la mateixa conclusió: és necessària una actuació urgent! Aquesta zona es podria considerar perfectament zona escolar, per la quantitat de nens i nenes, pares i mares, avis i àvies que hi circulen caminant cada dia, i no podem permetre que els vehicles ho puguen fer a les velocitats que ho estan fent! A part de tot això, que prou greu és perquè estem parlant de la seguretat de moltíssima gent del poble i que no volem esperar a que passi alguna desgràcia per a posar-li solució... hi ha un altre problema greu en el clavegueram, ja que cada cop que plou es converteix en un mar impossible de caminar sense banyar-se de dalt a baix. Per això, al pròxim ple proposarem que es posin en marxa tots els tràmits necessaris per a posar una solució definitiva i segura en aquest tram de la Carretera Nova.

I aquesta és la nostra feina, la d'estar amb vosaltres i per vosaltres, per això comencem amb les nostres reunions obertes que realitzarem un cop al mes perquè qualsevol veí o veïna pugui venir, asseure’s amb nosaltres i explicar-nos qualsevol problema, dubte, suggeriment...i entre tots buscar la solució! Podeu posar-vos en contacte a través de la nostra pàgina del facebook @psc.alcanar, o... sense cap problema, quan ens veigueu pel carrer... pareu-nos... que per a això estem!!!

Aprofitem aquest espai per a desitjar-vos unes molt bones festes Quinquennals!

-----------------------

 Articles d'opinió de mesos anteriors