Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Opinió grups municipals: novembre de 2019

Opinió grups municipals: novembre de 2019

Moltes gràcies Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia!

En el Consell de Ministres del passat 31 d’octubre, arran de la proposta de la Ministra per a la Transició Ecològica, s’adoptava l’acord que permetrà posar fi a la hivernació de les instal·lacions del projecte Castor i obrirà el camí a la clausura, segellat definitiu i el seu desmantellament.

Sembla ser -i utilitzem aquesta expressió amb tota la intencionalitat del món- que el final del malson s’aproxima.Això no obstant, el record del Castor romandrà sempre present a la consciència col·lectiva del Territori i vinculat a una època i a un estil de governar d’unes elits polítiques, empresarials i financeres cada cop més reaccionaries.

El que no esperaven els més poderosos és topar-se amb unes persones que han liderat una revolució, en principi a petita escala, que va començar al nostre poble, i que va anar creixent amb la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia al capdavant, alliberadora i exemplar en tots els seus extrems. Una lluita de més d’una dècada que ha aglutinat el descontentament social cap al projecte Castor. Una autèntica lliçó que hem de tenir ben present de cara al futur.

Persones que amb el seu esforç generós, una convicció inesquinçable i un compromís sense límits, s’han guanyat l’admiració del Territori, del País i de tots els moviments socials que, com la Plataforma, lluiten cada dia per abatre els instigadors d’aquelles polítiques mediambientals dirigides contra la majoria de la societat i en benefici d’un pocs.

Les històriques manifestacions d’Alcanar i les Cases, les Assemblees multitudinàries al centre cívic, les intervencions als mitjans de comunicació més rellevants d’abast peninsular i la compareixença davant la Comissió de Peticions del Parlament Europeu, són algunes de les accions que han aconseguit descobrir les vergonyes d’uns governs corruptes i còmplices dels empresaris més omnipotents i omnipresents de l’Estat Espanyol.

Què hagués succeït amb el projecte Castor sense el treball d’investigació i la insistència de la Plataforma en el seu segellat definitiu i desmantellament? N’estem segurs que la publicació al BOE seria simplement una quimera i que la faula de David i Goliat continuaria sent, simplement, un relat de ficció.

Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia, no hi ha prou dedicatòries, ni lloances ni homenatges que us puguem fer per agrair-vos la vostra tasca. Us estarem eternament agraïts! NO, NO HO VOLEM!

----------------------

Per molts anys Biblioteca!

El 7 de novembre del 2009 s'inaugurava la nova seu de la Biblioteca Trinitari Fabregat d'Alcanar. En pocs anys aquest espai cultural s'havia quedat menut, l'antiga biblioteca, del 1995, havia mort d'èxit. 

La recepta de l'èxit, més enllà de la set cultural dels veïns i veïnes del municipi, ha estat l'equip de bibliotecàries que, com a formiguetes, han fet crèixer -i de fet, ho continuen fent- la inquietud cultural dels canareus i canareves. Amb una agenda plena i bulliciosa que atreu moltíssima gent a les diferents activitats culturals programades i per tal de garantir i ampliar aquesta agenda cultural és necessària una dotació pressupostària major a l'actual. 

En paraules de Montserrat Roig: la cultura és l'opció política més revolucionària a llarg termini. 

Aquest desè aniversari també ha coincidit amb l'efemèride dels 25 anys de la mort de l'escriptor canareu, Trinitari Fabregat i Chimeno, autor que dona nom a la biblioteca. Una efemèride que s'ha recordat amb diversos actes d'homenatge com han estat: el sopar literari Trinitari Fabregat, la ruta urbana Trinitari Fabregat i la ruta pel Montsià recreant un dels capítols de la novel•la Jardins ignorats. Allò, que escrivíem abans, una agenda cultural bulliciosa.

Biblioteca Trinitari Fabregat, per molts anys més!

Assemblea local CUP Alcanar – les Cases
Alcanar, el Sénia, Països Catalans 

 

 -----------------------

10N, uns pugen i els altres baixen

Una vegada superat el 10N i amb els resultats electorals a la mà, des del nostre grup polític els valorem positivament i els rebem en satisfacció per diferents raons.

Primerament, el vot independentista suma 15.000 vots més respecte a les passades eleccions del 28A, tot i que en aquestes últimes ha baixat la participació gairebé 6 punts.

JuntsxCat ha obtingut 26.000 vots més i com a resultat hem obtingut més representants al Congrés, en total 8, entre ells l'ebrenc Ferran Bel, que defensaran fermament els interessos catalans.

Aquest increment de vots i en conseqüència de representants, ens permet ascendir a la tercera posició en l'àmbit català, trencant i tirant per terra una vegada més els pronòstics de les enquestes anteriors a les eleccions.

Les raons que expliquen el creixement de JuntsxCat han estat la projecció de forma clara i contundent del missatge d'UNITAT, tot i el rebuig d'ERC i la CUP que ofereix un posicionament negatiu al front unitari, i la fermesa de no donar el vot d'una hipotètica investidura a Pedro Sánchez a canvi de res. No podíem facilitar una investidura que permeti l'augment de la repressió, cosa que altres formacions sí que ho van fer i en certa manera els resultats els han penalitzat.

Els vots de JuntsxCat han de servir per resoldre el conflicte polític, que és sobre el dret a l'autodeterminació.

Si ens centrem en els resultats municipals podem veure una important baixada de vots d'ERC amb més de 350 vots menys, PSC amb més de 170 vots menys i una mica menys PODEM amb uns 15 vots menys i C'S també baixa. Destacar la pujada de Junts per Catalunya amb 25 vots més que el 28A i l'entrada de la CUP en aquestes eleccions amb 302 vots nous. El PP i Vox també pugen al nostre municipi.

La nostra voluntat sempre ha estat d'anar junts els partits independentistes per fer un front comú, però això no ha estat possible. Sempre ens quedarem en la resposta a: "si anéssim junts que passaria..."

Visca Catalunya!!


----------------------

 

-----------------------

Què passa amb les ajudes per als aiguats de l'any passat?

Aquesta és la pregunta que molts canareus i canareves s’estan fent, sobretot molts pagesos dels nostre poble afectats per les inundacions de l'octubre del 2018. Doncs bé, ja tenim la resposta i, com no podia ser d'altra manera, de la mà del govern socialista d'Espanya!

El govern de Pedro Sánchez ha donat una subvenció de gairebé 7 milions d'euros d'ajudes per la declaració de zona afectada greument per una emergència de protecció civil, el 50% de la valoració total dels danys, que es donaran a la Generalitat per distribuir als ajuntaments.

En total 27 municipis afectats, els principals beneficiats són els municipis de Ulldecona 797.283,35€, Deltebre 400.425€, La Ràpita 333.145,69€, Tortosa 280.000€ i el poble amb més ajuda el nostre Alcanar que rebrà 4.282.926,44€, a més de les actuacions d'emergència que ja es van dur a terme per la Direcció General de Costes de 100.000€ i la que en aquests moments s'està realitzant pels aiguats del passat setembre, que ja vam informar a l'anterior article, on s'han invertit 160.000€.

Amb aquests ajuts queda de manifest que l'Administració de l'Estat està al costat dels ajuntaments quan ho necessiten...no estaria gens malament que la Generalitat de Catalunya poses també una miqueta de la seva part i dones l'altre 50%, així el cost seria 0, però bé... pareix que amb la foto dels Consellers ja n'hi ha prou! A això sí que van venir, sí!

Nosaltres anem per feina, i a la vista està! No em cansaré de dir-ho! I moltíssimes gràcies a totes les persones que el passat 10N vàreu tornar a posar el vostre vot de confiança amb el nostre partit fent-lo ser segona força més votada! Al 2016 érem els 4rts, a l'abril vam passar a ser 3era força i aquest novembre ens heu fet pujar un altre cop sent el segon partit més votat!
MOLTÍSSIMES GRÀCIES!

-----------------------

 Articles d'opinió de mesos anteriors

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar