Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Opinió grups municipals: juliol-agost de 2020

Opinió grups municipals: juliol-agost de 2020

Gràcies  a  vosaltres,  els  herois  i  heroïnes  del  municipi!

Després de tres mesos i una setmana de confinament, el dissabte 21 de juny, finalitzava l’estat d’alarma. Des d’aquell  dia,  es  pot  viatjar  a  tot  el  territori  espanyol  sense  més  limitació  de  l’ús  obligatori  de  mascareta  quan  no  es  puga  garantir  la  distància  de  seguretat,  i  s’obren  les  fronteres  amb  els  països  de  l’espai  Schengen. Deixem enrere, doncs, mesos d’incertesa per encarar  una  nova  etapa  protagonitzada  per  la  lliure mobilitat i la responsabilitat individual.

És  en  aquest  moment,  quan  hem  assolit  l’objectiu d’abaixar  substancialment  el  pic  de  contagis,  quan  hem  de  recordar  amb  més  claredat  la  duresa  dels moments viscuts fa tan sols unes setmanes, i la gran tasca realitzada per les persones que cuidaven de no-saltres i les nostres famílies. És per tots ells i elles: voluntaris i voluntàries, cosidores, policia local, brigada municipal, serveis sanitaris i els centenars d’herois i heroïnes anònims, que cal apel·lar una vegada més a la responsabilitat individual de cadascú per fer compatible la recuperació de les nostres vides amb la fase final d’aquest malson.

Per  totes  aquelles  persones  que  van  lluitar  incansablement contra l’enemic invisible i per un futur on les abraçades no esdevinguin excepcionals; ara més que mai, cal fer aflorar definitivament aquella generositat que tant ens caracteritza com a poble i aquella sensa-tesa i solidaritat que ens ha fet sentir orgullosos com a societat. A Alcanar, les Cases i Alcanar – Platja vam mantenir un comportament exemplar durant el confi-nament i tornem a ser un model de civisme i compro-mís col·lectiu durant la nova normalitat.

Hem fet de la responsabilitat individual un exemple de convivència col•letiva, que ha esdevingut senyal de la nostra maduresa com a societat i el millor homenatge a totes aquelles persones que van vetllar per nosaltres en els moments més durs. Cuidem-los. Cuidem-nos.

 Seguim.

----------------------

Mesures en clau local per fer front a la crisi social i econòmica derivada de la COVID-19

El passat mes de maig vam presentar una moció amb una bateria de mesures en clau local per donar resposta a les neces-sitats de les persones més vulnerables del nostre poble.

El  nostre  municipi  no  és  aliè  a  esta  crisi  sanitària,  social  i  econòmica. Les dades fetes públiques pel Departament de Treball a data 1 de juny ens mostren que a Alcanar, 299 persones s’han vist afectades per un ERTO i l’atur registrat al mes de maig al nostre municipi era de 492 persones, per això insistim en la necessitat d’aprovar estes mesures:

1.-  Crear  una  línia  d’ajuts  amb  una  dotació  pressupostària  inicial de 50.000 € per a les persones i famílies en situació de vulnerabilitat econòmica que han vist agreujada la seua situació a conseqüència de la crisi generada per la COVID-19. Amb l’objectiu que puguen fer front a les despeses d’habitatge: lloguers o hipoteques; i també a altres despeses de l’allotjament  habitual  i  subministraments  bàsics  com  són l’aigua, l’electricitat o el gas.

2.-  Garantir  que  les  famílies  rebran  el  servei  de  la  targeta  moneder de les beques menjador també durant l’època l’estiu en la que no hi ha curs escolar.

3.-  Exonerar,  durant  tot  l’any  2020,  la  taxa  per  l’ocupació  de terrenys d’ús públic amb taules, cadires i altres elements amb finalitat lucrativa.

4.- Bonificar el 50% de la taxa de recollida i tractament de residus  per  aquells  establiments  que  han  vist  reduïts  els seus ingressos arran de la crisi del COVID-19.

5.- Crear una Mesa sectorial per realitzar de forma coordi-nada amb el teixit social, comerços, pimes i autònoms un estudi sobre la situació socioeconòmica del municipi que permetisca determinar quines són les necessitats de la població, les entitats i les petites empreses per enfocar clara-ment les noves mesures a implementar.

6.- Derogar la LRSAL i la Llei d’Estabilitat Pressupostària per poder disposar del superàvit i romanent de tresoreria de l’Ajuntament d’Alcanar.

Estes mesures que proposem han de ser un primer pas amb la  finalitat  de  destinar  més  recursos  tot  afavorint  aquells col·lectius més vulnerables per tal d’acabar amb la pobresa i l’exclusió social al nostre municipi.

Assemblea local CUP Alcanar – les Cases
Juliol de 2020
Alcanar i les Cases, el Sénia, Països Catalans

 -----------------------

Després  d’aquest  temps  de  confinament,  des  de  Desperta’t volem agrair l’esforç fet per tots els ciutadans i ciutadanes del municipi enfront de la difícil situació sobrevinguda. En aquest sentit, volem traslladar el més gran escalf i suport a tota la gent que ha viscut la duresa d’aquesta malaltia en primera persona o han perdut algun ésser estimat.

No podem obviar tampoc al conjunt del teixit econòmic del mu-nicipi. Comerços, restaurants, constructors, pagesos, pescadors... Empreses,  autònoms  i  treballadors.  El  motor  que  fa  avançar  el nostre poble. Som conscients que la paral·lització de les seves activitats durant aquest temps els ha suposat un gran greuge que repercutirà en el funcionament normal del nostre poble.

Volem  agrair  també  la  feina  feta  per  tots  els  sanitaris,  policia  local, Mossos, protecció civil, bombers, brigada i treballadors de l’ajuntament que, com sempre, han garantit la seguretat i salut en tot aquest període.

Creiem que cal felicitar tant a l’equip de govern, com a la resta de grups que integren la corporació municipal per la voluntat mostrada i la gran tasca realitzada per fer front a aquesta situació.

Per finalitzar voldríem agrair a Càritas i Creu Roja la implicació en el dia a dia envers els que més ho necessiten.

Desperta’t, també ha volgut aportar el seu granet de sorra i, com ja vam manifestar per diferents mitjans, tant el grup municipal com el nostre regidor vam renunciar a l’assignació econòmica corres-ponent durant el temps en què ha durat l’estat d’alerta per tal de destinar-ho a pal·liar els efectes derivats d’aquesta crisi. Com que legalment  no  vam  poder  fer  la  renúncia  i  que  aquests  diners  es  destinessin a aquesta finalitat, es van percebre els diners i es va fer una donació a aquestes dos entitats que, de forma desinteres-sada, ajuden a qui més ho necessita: Càritas i Creu Roja. El passat dia 6 de juny es va fer l’entrega de la part que havíem percebut i pròximament se’ls farà una altra entrega.

Fa un any que va començar la legislatura, i des del seu inici Des-perta’t ha intentat fer el que ens havíem proposat: treballar pel poble. Unes vegades ho hem aconseguit i d’altres no, potser per falta d’experiència que no per falta de voluntat i de treball.

L’Alcalde, en el passat Ple ordinari, ens mencionava que s’ha de  treballar  per  aconseguir  els  objectius.  El  treball  és  l’eina  principal per assolir l’objectiu de construir un municipi millor.

En el mateix Ple, com també ja havíem apuntat en el butlletí del mes de març, es va tractar de les ajudes pels aiguats del temporal Glòria del 2018. Un tema que també fa molts dies que circula  per  diferents  mitjans  de  comunicació  en  un  intent  de  treure rèdit polític de la desgràcia de moltes famílies.

Desperta’t està al costat dels veïns i veïnes afectats i vetllarem per tal que el responsable, o responsables, d’aquesta situació assumeixin el seu error i el subsanin de forma immediata per tal que, finalment, pugui tornar la normalitat a les zones i veïnat afectats.

Alcanar, 5 de juliol de 2020
DESPERTA’T

-----------------------


Si pugués escriure tot el que ha passat durant aquests darrers  tres  mesos,  seria  perquè  alguna  cosa  no  està  anant  bé.  Sense  cap  dubte  no  puc  escriure  en  aquest  espai  tot  el que voldria, així que intentaré fer un petit resum de tot. Primer que res, donar el nostre més sincer condol a totes les famílies afectades per la COVID-19, no només als afectats per la pròpia malaltia, que gràcies a Déu aquí al nostre poble ens n’hem sortit prou bé, sinó que per la situació que ens hem trobat, no han pogut acomiadar als seus éssers estimats de la manera que es mereixien.

Durant aquests mesos, les i els socialistes, hem estat al costat de tota la gent que ens ha demanat ajuda, perquè aquesta crisi no solament ha afectat la salut de les perso-nes sinó que també a tota l’activitat econòmica del nostre poble. Tots els treballadors per compte d’altre se n’han ressentit en les seves butxaques a conseqüència de la pèrdua de l’activitat econòmica de les empreses en les quals treballen; els treballadors autònoms, un sector molt important al nostre poble i que en molts casos no han pogut obrir els  seus  comerços;  i  totes  les  famílies  vulnerables,  i  les  “noves vulnerables”: persones sense dret a la prestació de l’atur que es trobaven buscant feina i pel confinament s’han hagut de quedar a casa sense cap ingrés, persones que esperaven la temporada de l’hostaleria que va des de Setmana Santa fins a setembre, i un llarg etcètera de casos de gent del nostre poble que ha passat aquests mesos amb poquíssims recursos econòmics. Per això vam presentar dues mocions al ple demanant ajudes per contrarestar tots aquests  efectes  de  la  crisi,  perquè  entenem  que  l’ajuntament ha d’estar al costat de la gent, i del teixit econòmic quan s’ho passa malament.

I, dues bones notícies: S’han finalitzat les obres de millora de les nostres platges després del temporal Glòria a temps per  a  rebre  la  temporada  d’estiu,  amb  molts  trams  inclús  millor  de  com  estaven  abans,  i  amb  la  recuperació  de  la  platja de l’Estanyet que havia desaparegut. Una feina impecable  del  Govern  Espanyol.  Gràcies!.  I  el  passat  29  de  juny  es  va  celebrar  l’assemblea  municipal  del  partit  on  la  nostra regidora i portaveu Neus Sancho, va ser elegida 1a secretària del PSC d’Alcanar, Les Cases i Alcanar-Platja.

Crec que em queden dos línies per donar-vos ànims a tots i a totes, ens en sortirem! Sobretot, cuideus moltíssim, cuidem a la nostra gent gran i a la gent que estimem i no baixem la guàrdia.
 
-----------------------

 Articles d'opinió de mesos anteriors

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar