Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Opinió grups municipals: desembre 2020

Opinió grups municipals: desembre 2020

Deixem enrere el 2020!

Aquest 2020 ha estat un any estrany. Diferent de tot el que havíem viscut fins ara i que serà recordat per sempre com l’any de la COVID-19. L’any que es va aturar tot i ens vam haver d’acostumar a portar mascareta, a mantenir la distància, als confinaments i als tocs de queda, a veure’ns i trobar-nos menys... En definitiva, a renunciar a una part important de la nostra manera de ser i d’entendre la vida.

Però,  malauradament,  el  2020  també  serà  recordat  pels  estralls  econòmics i socials derivats de la pandèmia. I és que, en major o menor mesura,  gairebé  tota  l’activitat  productiva  s’ha  vist  afectada  i  això, inevitablement, ha acabat repercutint en les persones i, especialment, en aquelles més vulnerables que, ara, encara ho són més.

En aquest context, les diferents administracions han hagut de donar resposta  a  múltiples  i  noves  necessitats  que  s’han  fet  evidents  al llarg  d’aquests  mesos,  però,  especialment,  els  ajuntaments,  com  a  administració  més  propera  a  la  ciutadania,  som  els  que  hem  hagut d’afrontar aquesta situació d’una manera més crua. Amb pocs recursos i competències limitades hem treballat, des del primer dia, per atendre a les persones que més ho han necessitat, posant mitjans i inventiva per a no deixar ningú enrere.

Ara,  que  ens  arriben  notícies  esperançadores  que  ens  permeten començar a endevinar el principi de la fi d’aquest malson, som més conscients  que  mai  de  la  feina  que  encara  queda  per  fer.  La  petjada  de  la  pandèmia  és  profunda  i  trigarà  molt  a  desaparéixer.  Per  tant,  seguirem treballant, com ho hem fet des del primer dia, posant tots els mitjans  al  nostre  abast,  per  contribuir  a  la  reactivació  econòmica  del  nostre poble i a la recuperació d’allò que anomenem normalitat.

No  podem  ni  volem  acabar  aquest  article  sense  agrair,  de  nou,  a  totes  les  persones  voluntàries  que  han  estat  elaborant  mascaretes,  repartint articles  de  primera  necessitat,  donant  suport  psicològic  o  desinfectant  carrers  i  places;  als  treballadors  i  treballadores  municipals  i  als  cossos  de seguretat que han vetllat per mantenir els serveis essencials i garantir el benestar i la seguretat de tothom; al personal sanitari que, literalment, s’ha jugat la vida per atendre’ns i tindre cura de tothom en condicions molt complicades; i, en definitiva, a tothom qui ha aportat el seu granet d’arena en aquests moments especialment complicats. A tots, mil gràcies!

El Grup Municipal d’Esquerra us desitja unes Bones Festes i un feliç Any Nou!

----------------------Llums i taquígrafs al CEM la Fanecada

L’Ajuntament  d’Alcanar  i  l’empresa  Serviesport,  SL  l’any  2012  signen  el  contracte  per  la  gestió  del  complex  esportiu  de  les  piscines  i  pistes  de  tennis de la Fanecada, una de les clàusules estableix que en el cas que l’empresa presente pèrdues al final de l’exercici, serà l’Ajuntament, tots natros, qui es faci càrrec de la meitat d’estes pèrdues. El 2019 l’empresa presenta pèrdues de 62.194,52€ i per tant l’Ajuntament li paga 31.097,26€.

Des de que l’empresa va començar a gestionar les instal·lacions sempre ha presentat pèrdues i per tant, l’Ajuntament sempre ha acabat pagant:

Un  altre  aspecte  que  volem  comentar  és  que  Serviesport,  SL  amb  qui  l’Ajuntament va signar el contracte, a posteriori va crear l’empresa “CEM la Fanecada, SL” que és la que gestiona estes instal·lacions municipals i  la  que  cobra  els  diners  de  l’Ajuntament.  Doncs  bé,  Serviesport, SL factura a CEM la Fanecada, SL la quantitat de 30.000€ anuals en concepte de “Retribució per la gestió”. D’esta manera Serviesport, SL s’assegura uns ingressos de 30.000€ mentre que CEM la Fanecada els paga.  Si  fora  un  servei  gestionat  directament  per  l’Ajuntament  estos  despeses ens les estalviarem.

Revisant els pressupostos de l’empresa CEM la Fanecada no hem sabut trobar despeses per la factura de l’aigua i ens preguntem, potser que l’empresa CEM la Fanecada, SL no paga la factura de l’aigua? I si és així, per què?

La  CUP  Alcanar  -  les  Cases  creiem  que  el  servei  que  ofereix  la  piscina  i  les  instal·lacions  esportives  és  important  per  a  la  ciutadania  i  que  cal  mantenir-lo, fins i tot en un moment com l’actual en que les restriccions imposades per la Generalitat arran de la Covid19 provoquen que no hi puguem accedir amb la regularitat que voldríem, però això no ho podem confondre amb el fet que una empresa privada s’estigue beneficiant per gestionar  un  servei  públic.  Va  ser  adequat  signar  un  contracte  en  què  l’Ajuntament acaba assumint el 50% de les pèrdues de l’empresa gestora? I quan pujaran les pèrdues que haurem de pagar de l’exercici 2020?

Reivindiquem  uns  serveis  100%  públics  per  tal  que  siguin  universals,  accessibles per tothom independentment de la seua renda, per millorar les condicions laborals de les treballadores, amb control i participació popular en la planificació i gestió.

 -----------------------


En el passat plenari del 30 de novembre, Paco Reverter prenia possessió com a regidor del nostre grup municipal després de la renúncia d’Ivan Romeu.

En l’àmbit personal, Paco Reverter actualment té 41 anys, casat i pare de dues xiquetes i en el camp professional és llicenciat en Geografia i treballa com a professor de secundària des de fa més d’una dècada.

Per segon cop formarà part del plenari municipal, on ja va estar-hi la legislatura passada. Per tant, és plenament coneixedor de la casa i de les seves dinàmiques.

En  la  seva  presa  de  possessió  manifestava  que  fa  el  pas  plenament  conscient de les dificultats que ens enfrontarem com a municipi el que queda de legislatura, marcant com a objectius de la seva acció política el  treball  per  materialitzar  qualsevol  acció  gran  o  petita  que  ajudi    a  superar la crisi econòmica, social i sanitària en la que estem submergits i implementar el màxim de punts possibles del programa electoral de les passades eleccions municipals que portava la nostra formació.

Com  a  resultats  d’aquesta  voluntat  política,  ja  en  l’aprovació  dels pressupostos del 2020 el nostre grup juntament amb l’equip de govern vam arribar a una sèrie d’acords on en alguns casos coincidíem i en altres, aportàvem íntegrament la nostra formació.

Les accions en les que treballarem d’ara fins l’aprovació del pressupost municipal per al 2021 seran:

- Augmentar el servei d’assistència a les persones- Subvencionar a empreses i autònoms amb participació a fires

- Acompanyar   amb   la   digitalització   als   comerços   locals   amb   un   Marketplace

- Finalització dels treballs de la planta baixa de l’oficina subdelegada de les Cases i posada en funcionament el proper 2021

- Redactar el projecte del parc de la Serreta

- Creació d’un nou aparcament a la Fanecada

- Projecte d’urbanització del carrer Alcalde Sanmartí ( tram de la Ronda del Remei-Fanecada)

- Eliminació de les barreres arquitectòniques prioritzant l’Av. Catalunya

- Reubicació de la nova oficina de turisme de les Cases

- Licitació d’un nou servei de socorrisme per a l’estiu 2021 a la platja del Maricel i de la Martinenca

- Redacció  dels  projectes  previs  per  transformar  l’antiga  N-340  al  seu  pas per Alcanar-platja en un passeig

Des  de  la  nostra  formació  esperem  poder  materialitzar  totes  aquestes  accions i per a fer-ho estenem la mà tant a l’equip de govern com a la resta de grups de l’oposició

-----------------------

A causa de la situació excepcional que estem vivint des del mes de març a conseqüència del COVID 19, i sent que probablement es presenti una possible problemàtica pel tema dels temporers, (ja viscut en altres regions catalanes  pels  contagis  i  rebrots),  que  han  ocasionat  que  poblacions importants catalanes en necessitats de mà   d’obra per la recol•lecció dels productes agrícoles dels seus municipis, hagin pres mesures necessàries per  a pal•liar aquesta  problemàtica  per  intentar  evitar  el  confinament d›aquests  treballadors  per  poder  salvar  la  campanya  d›aquest  any.  Desperta›t, en comissió informativa va instar a l’Ajuntament a habilitar les    instal•lacions de l›antic camp de tir propietat de l’Ajuntament, para poder  atendre  les  necessitats d›allotjament per  a els  temporers,  així com  estudiar  la  possibilitat  d›adquirir  els  terrenys  continus,  propietat  del  Bisbat  per  poder  destinar-los  a  una  possible  zona  adaptada  per  a   colònies,   destinat   als   centres   d'ensenyament.   Al   mateix   temps   per    les    xarxes socials també hem demanat la creació d'una borsa de treball local, formada per gent del municipi, que estigui en una situació complicada  per  la  situació  econòmica  provocada  pel  COVID  19,  i  de  gent del terme en la mateixa situació, en totes les mesures de seguretat que ens marquen els diferents departaments, per evitar els rebrots i així puguem donar la seguretat al pagès del territori i de poder obtenir el seu benefici de l’esforç fet, i poder treure els seus fruits i salvar la campanya com es mereixen.

Ha estat un any molt difícil pera tothom, la greu crisi dels cítrics del 2019,  l’aparició  de  la  pandèmia  del  COVID  19,  la  nova  temporada  cítrics  també  incerta, està col•laborant per  a firmar  l’any més nefast per l’economia canareva de molt de temps.

La  paralització  de  quasi  tota  l’activitat  econòmica,  social  i  cultural  del  municipi, a estat dur pera tothom. Des de aquest mitjà volem donar tot el  nostre  suport  i  agraïment  a  totes  les  empreses,  entitats,  i  persones  que  durant  aquest  temps han    col•laborat amb  el  consistori  i  en  les entitats socials, com Càritas i Creu roja per la seva entrega incondicional en esta situació tan complicada.

Celebrem  i  esperem  que  les  noves  mesures  de  reducció  d’impostos,  presa per l’ajuntament ajudi un poc a la reactivació de l’economia local i ens torni a situar al lloc on ens correspon.

Esperem  que  aquests  Nadal  encara  que  estigui  restringit,  ens  porti  moments de reflexió de pau i d’esperança per tothom. Bones festes.

-----------------------Defensem a les nostres empresàries i empresaris

En la darrera edició d’aquest butlletí municipal us informàvem de la moció que presentàvem al ple de l’Ajuntament, per ajudar al món de l’hosteleria, als  centres  d’estètica  i  al  teixit  esportiu  del  nostre  poble,  demanant  a  la  Generalitat  de  Catalunya  més  ajuts  per  a  tota  aquesta  gent  que  havia patit  les  restriccions  tan  dures  imposades  pel  Govern  de  la  Generalitat.  Demanàvem  que  els  més  de  500.000  autònoms  catalans  i  catalanes,  desenes  d’aquests,  canareus  i  canareves  i  casencs  i  casenques  que  van  haver  d’abaixar  persianes  als  seus  negocis,  tinguessin  un  ajut  per pal·liar els efectes d’aquestes restriccions. I no un ajut només pels 10.000 primers com ha fet el govern de la Generalitat d’ERC i JuntsXCat en una cursa contrarellotge, que va parèixer que juguessin al pati de l’escola, on qui arriba primer guanya!.. ja ens agradaria poder felicitar als afortunats d’aquesta loteria, més ben dit, la “pedrea” de 2.000€.

Sorpresa, i decepció al mateix temps, va ser el vot en contra de tot l’equip de  govern  d’ERC  del  nostre  Ajuntament,  a  la  proposta  nostra  d’ampliar  els  ajuts  per  tal  que  els  nostres  autònoms  i  autònomes  es  poguessin  acollir.  S’han  omplert  la  boca  dient  que  primer  sempre  és  la  gent  del nostre  poble,  i  quan  es  tracta  dels  interessos  dels  nostres  ciutadans  i  ciutadanes es posen la camiseta del partit i a patir els de sempre. Sí, és molt més fàcil reclamar al Govern de Pedro Sánchez, i nosaltres el PSC els primers a reclamar-ho, però amb la mateixa contundència ho han de demanar als seus d’ERC del govern de la Generalitat.

Ara més que mai i en la situació que estem vivint, era el moment de lluitar per la gent del nostre poble i no ho han fet! Ara que tocava treure’s la camiseta d’ERC i posar-se la canareva, i arrimar el muscle, han preferit tapar-se amb la manta de “l’Espanya ens deu” abans que demanar a la Generalitat que se’n fes càrrec de donar el suport que es mereixen totes les persones que han patit el tancament del seu negoci. I el més deplorable de tot, és que mentre es tapaven amb aquesta manta eludint la seva responsabilitat, algun que altre regidor de l’equip de govern se’n fotia de la proposta nostra amb un menyspreu indigne d’un representant polític cap a la nostra portaveu, que a la fi el que volem és ajudar a totes les persones que ho estan passant malament.

Ara era el moment de demostrar en fets, les paraules que duran aquests temps s’han omplert la boca, però malauradament se les ha endut el vent! Era el moment d’anar tots a una i junts lluitar pels interessos de la nostra gent i no han volgut.

Sorpresa ,decepció i indignació! No hi ha més paraules.

-----------------------

 

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar