Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies XXVII Jornades Gastronòmiques de la Clementina

XXVII Jornades Gastronòmiques de la Clementina

| agricultura, Turisme

Amb l'arribada del fred els clementiners s'omplin de fruita i els fogons dels restaurants del municipi comencen a dissenyar els seus plats amb aquest ingredient tan especial. Del 19 de novembre al 19 de desembre se celebren les XXVII Jornades Gastronòmiques de la Clementina a sis restaurants del municipi.

Les Jornades Gastronòmiques permetran a la ciutadania i persones visitants tastar els millors plats amb un toc cítric, siguen entrants, peix, carn, arrossos, dolços o begudes, elaborats pels sis restaurants participants: Casa Esquerra, Can Manel, La Costa, La Marinada, Les Palmeres i Citrus del Tancat. 

Les possibilitats de la clementina als fogons són molt àmplies i inclouen tant la cuina tradicional d'Alcanar com les creacions més agosarades de la cuina d'autor. Àngel Llasera, portaveu del Col•lectiu, destaca que aquestes Jornades "incentiven la innovació culinària, gràcies a la versatilitat i al gust peculiar de la pell i la dolçor d'aquest cítric".

I com cada any, les Jornades Gastronòmiques de la Clementina també volen donar suport i reconeixement al sector primari i, en concret, al citrícola, un pilar de l'economia canareva. Jordi Monfort, regidor d'Agricultura i Turisme, recorda que un dels objectius de les Jornades és "impulsar la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Clementines de les Terres de l'Ebre per a posar en valor el nostre producte i incentivar el consum de cítrics arreu del país".

Per tant, aquestes jornades són, també, un homenatge al sector citrícola. "Cada persona catalana consumeix de mitjana 27 quilos de cítrics a l'hivern. Si es poden consumir de les Terres de l'Ebre, el sector no necessitarà exportar-ne," recorda Joan Roig, alcalde d'Alcanar.

Precisament aquesta setmana s'han celebrat al municipi les jornades tècniques dels cítrics, un referent en el món citrícola, que, en paraules de Monfort, "tenen com a objectiu potenciar la transferència de coneixements i fomentar el debat en el sector davant els importants reptes que afronta".

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar