Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies XXVI Jornades Gastronòmiques de la Clementina: de l’arbre al plat

XXVI Jornades Gastronòmiques de la Clementina: de l’arbre al plat

| gastronomia

Amb l’arribada del fred els clementiners s’omplen de fruita i els fogons dels restaurants del municipi comencen a dissenyar els millors plats amb aquest ingredient tan especial.  Del 22 de novembre al 22 de desembre se celebraran les XXVI Jornades Gastronòmiques de la Clementina a nou restaurants del municipi.

Cadascun dels menús que proposaran els nou restaurants membres del Col•lectiu Gastronòmic d'Alcanar i les Cases estan inspirats en el receptari de la Fundació Alícia. Com assenyala Jordi Monfort, regidor de Turisme i Agricultura, "és un receptari que cada any els nostres restauradors utilitzen com a base a l’hora de dissenyar els seus propis menús. El resultat de la seua proposta, les Jornades de la Clementina, és totalment singular arreu del país".

Per la seua banda, Maribel Fibla, portaveu del Col•lectiu, destaca les possibilitats culinàries de les clementines: "amb aquestes Jornades ens podem permetre jugar amb els diferents plats perquè podríem dir que el gust i la textura dels grills d’aquesta fruita són com una llaminadura saludable i fresca”.

Les Jornades Gastronòmiques permetran als veïns i visitants tastar els millors plats amb un toc cítric, siguen entrants, peix, carn, arrossos, postres o begudes. Els preus dels nou menús dels restaurants participants –Café del Mar La Lluna, Can Manel, Casa Ramon, La Costa, La Marinada, Les Palmeres, Lo taulell de M. José, Tancat de Codorniu i Espai Gastronòmic Magda– oscil•len entre els 6 i els 45 euros.

Un any més, les Jornades Gastronòmiques de la Clementina també volen donar suport i reconeixement al sector primari, i, en concret, al citrícola, pilar fonamental i bàsic de l'economia canareva. Jordi Monfort, recorda que un dels objectius de les Jornades és també “impulsar la ‘Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Clementines de les Terres de l’Ebre’ per posar en valor aquest producte i incentivar el consum local de cítrics”.

Precisament, la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, aquesta tardor va presentar a la Cambra de Comerç de Tortosa, el Pla d'Acció dels cítrics, un treball conjunt entre el Departament d'Agricultura i el sector per definir les estratègies i establir els mecanismes per fer front a la crisi que s'arrossega. "Cada català consumeix de mitjana 27 quilos de cítrics a l'hivern. Si es consumiren de les Terres de l'Ebre, el sector no n'hauria d'exportar cap", afirmava la consellera. Per aquest motiu, un dels eixos del nou Pla d'Acció és evitar que es consumisquen cítrics importats.

>> Consulteu els menús de les XXVI Jornades Gastronòmiques de la Clementina.

 

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar