Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Xè Gran Pessebre Monumental d'Alcanar

Xè Gran Pessebre Monumental d'Alcanar

| Cultura

La desena edició del pessebre monumental d'Alcanar arriba amb més força que mai, després de dos Nadals marcats per les restriccions de la Covid-19. La inauguració tindrà lloc aquest diumenge, 11 de desembre, a les 18 h,al C/ Alcalde Sanmartí núm. 56, just al costat de la botiga 'Trencadís'.

Com cada any, els organitzadors del pessebre monumental ens presenten la seua millor versió, incorporant novetats per fer gaudir el públic d'una obra majestuosa i emblemàtica. Enguany, destaca, de nou, el canvi d'ubicació. Si bé l'any passat el pessebre ja va abandonar la Cisterna del Vall per una qüestió d'espai, aquesta vegada es torna a traslladar al C/ Alcalde Sanmartí núm. 56, just al costat de la botiga 'Trencadís'. Aquest canvi facilita considerablement les tasques de muntatge i desmuntatge, ja que d'aquesta manera l'estructura es mantindrà estàtica.

Àngel Castro, un dels organitzadors del pessebre monumental, explica que aquest any "el pessebre compta amb millores com un nou circuit d'aigua, diferents ambients de llums i figures en moviment". I com sempre, el pessebre tindrà més de 1.000 peces, de les quals 500 són figures fetes a mà que permeten representar perfectament les escenes bíbliques del pessebre.

D'altra banda, l'activitat que retorna al pessebre és la cerca dels sis caganers, que es va ajornar per les restriccions de la pandèmia. Els participants en la recerca entraran en un sorteig organitzat per la mateixa entitat.

El pessebre monumental obrirà les portes aquest diumenge, 11 de desembre, i es podrà visitar els dies 17, 18, 24, 25, 26 i 31 de desembre i els dies 1, 4, 5, 6, 7, 8, 14 i 15 de gener,  en horari de 18 a 21 h.

El Grup d'Amics del Pessebre d'Alcanar, nova entitat d'Alcanar

Ja fa gairebé un any que es va posar en marxa el tràmit per a constituir el Grup d'Amics del Pessebre com una associació reconeguda i finalment aquest tràmit ha donat els seus fruits. L'entitat ha passat a formar part de la Federació Catalana de Pessebristes, que aglutina 66 entitats catalanes que s'han dedicat a la promoció i difusió del pessebre. "Actualment, l'entitat està integrada per catorze persones i sempre estem oberts a nous integrants", explica Juan José Curto, alma mater del pessebre monumental d'Alcanar.

Tal com es mostra al cartell d'aquesta desena edició, el pessebre monumental compta amb l'ajuda de molts col·laboradors. Juan José Curto ha volgut donar "les gràcies a tothom que ens ajuda, siga aportant material o recursos. Gràcies a ells i elles s'ha pogut tirar el pessebre endavant".

El regidor de Tradicions de l'Ajuntament d'Alcanar, Jordi Cervera, explica que "des de l'Ajuntament d'Alcanar es continua donant suport a l'entitat i es posa en valor tota la tasca que els seus membres desenvolupen de forma voluntària en la recuperació i manteniment de tradicions nadalenques".