Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies V certamen treballs de recerca

V certamen treballs de recerca

| Ensenyament

El lliurament dels guardons va tindre lloc el passat divendres 17 de juny, a l’Institut Sòl-de-Riu d’Alcanar

L’Ajuntament d’Alcanar, un any més, ha convocat el V Certamen de Treballs de Recerca, per guardonar les investigacions de l’alumnat de 2n de batxillerat que tractaven algun aspecte relacionat amb Alcanar. El primer premi ha estat per a Jana Sancho Valle amb el treball “Brusset, un pintor, a les Cases d’Alcanar”, el segon per a Albert Sancho Granell amb “Els mitjans de casa nostra. Mitjans de comunicació a les Terres de l’Ebre”, i el tercer per a Anna Garriga Subirats amb “On s’uneixen tradició, fe i disseny. Les Quinquennals d’Alcanar”.

La festa d’entrega de premis va tenir lloc el passat divendres 17 de juny, a l’Institut Sòl-de-Riu d’Alcanar, dintre l'acte de graduació de 2n de batxillerat de la promoció 2014-16. Totes les persones participants al certamen van obtenir un diploma acreditatiu, a més, la guanyadora rebrà un premi en metàl·lic de 500 euros, mentre que el segon i el tercer premi de 300 i 200 respectivament.

La presentació al certamen implica la cessió de drets per a la publicació, per part de l'Ajuntament d'Alcanar al bloc de la Biblioteca Pública Trinitari Fabregat d'Alcanar, per tant, tots els treballs estaran a disposició de la ciutadania. En la trajectòria d’aquests cinc anys, de moment ja estan disponibles 17 treballs.

A l’hora d’avaluar els treballs, s’han tingut en compte diferents criteris, com l’originalitat en el plantejament del tema, la capacitat de resoldre els problemes plantejats, la idoneïtat de les fonts d’informació, la visió crítica de la realitat analitzada, la metodologia usada, o l’ús adequat de la llengua. El jurat del V Certamen de Treballs de Recerca ha estat presidit per la regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament d’Alcanar, M. Carme Navarro, i l’han constituït la directora de l’institut Sòl-de-Riu, Carme Caballé, el professor Tomàs Camacho, l’ex professor Vicent Landete, Sílvia Nicolas en representació de l’AMPA, la cap d’estudis de l’escola Joan Bta. Serra, Josefa Ulldemolins, i l’ex directora i representant de l’escola Marjal, Hermínia Marí.

La regidora d'Ensenyament, M. Carme Navarro Balada, va indicar que “el jurat havia valorat com a molt positiu la qualitat dels treballs presentats”.

En total aquest any han participat set alumnes al certamen, sis de l’IES Sòl-de-Riu i una alumna de l'Institut Ramon Berenguer IV, d'Amposta: “El mercat de treball a Alcanar: evolució o involució?” de Marc Alonso Sancho, “La meva mare no treballa, és mestressa de casa” de Maryam Chakir Erahim, “Remodelació d’un espai urbà d’Alcanar” d’Ester Rovira Reverter, “Els mitjans de casa nostra. Mitjans de comunicació a les TTEE” (2n premi) d’Albert Sancho Granell, “Brusset, un pintor, a les Cases d’Alcanar” (1r premi) de Jana Sancho Vlle, “On s’uneixen tradició, fe i disseny. Les Quinquennals d’Alcanar” (3r premi) d’Anna Garriga Subirats i “Alcanar en dades 2015. Anuari estadístic” de Rubén Gómez Matamoros.

Enhorabona a tots i totes i bona feina!

Fotografia publicada al blog de l'Institut Sòl-de-Riu

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar