Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Tret de sortida a les VI Jornades Gastronòmiques del Llagostí

Tret de sortida a les VI Jornades Gastronòmiques del Llagostí

| Turisme, Economia

Avui s’han presentat les VI Jornades Gastronòmiques del Llagostí de Les Cases d’Alcanar, que, fins al 18 de juny, oferiran menús amb el llagostí com a protagonista indiscutible. 

Un any més, els restauradors d’Alcanar i les Cases s’uneixen per a presentar-nos les seves millors receptes amb el llagostí com a protagonista principal.  Amb aquestes jornades volen reconèixer la contribució dels pescadors  de la Confraria de les Cases i de tota la gent de la mar que, gràcies seu esforç i treball tradicional, fan arribar un producte únic i d’alta qualitat a les cuines dels restaurants del municipi.

Durant presentació, Jordi Monfort, regidor de Turisme,  ha explicat que “la novetat d’aquesta edició és que les jornades s’han organitzat conjuntament  amb el Col•lectiu Gastronòmic d’Alcanar i les Cases, una associació recentment creada i integrada per 10 restaurants que volen unir esforços i treballar conjuntament per seguir fent del municipi un referent gastronòmic al país”.

Maribel Fibla, portaveu del Col•lectiu Gastronòmic d’Alcanar i Les Cases, ha fet referència al producte de km 0, “dintre d’unes hores els pescadors entraran en el nostre petit port amb els llagostins, que en aquesta època de l’any es pesquen amb tresmall, i els restauradors els comprarem per a servir-los als restaurants del passeig i dels quals us convidem a gaudir en aquestes jornades.”

Per la seva banda, l’Alcalde d’Alcanar, Alfons Montserrat, ha volgut tenir unes paraules d’agraïment per als restaurants de les Cases perquè “generació rere generació treballen de forma artesanal i tenen un bon tracte amb el client, a qui li agrada gaudir del gust de la vida tranquil•la del nostre municipi”. Aquestes peculiaritats de la nostra cuina, ha afegit Montserrat, encaixen a la perfecció “amb el nostre model de turisme familiar, el qual volem potenciar amb iniciatives d’aquest tipus”. 

Entre aquestes jornades hi trobareu un ampli ventall de propostes, que van des de la cuina més tradicional a la més innovadora i rica en influències. I, una vegada més, les podreu gaudir acompanyades dels millors vins de la D.O. Terra Alta, combinant així, el millor de la terra i la mar. Els menús tenen un cost d’entre 28 i 40 euros i inclouen plats tan exquisits com capritxet de canelons amb llagostí i rap, carpaccio de llagostins acompanyat de vinagreta de pinya i festucs o arròs melós de llagostins.  

Els restaurants que participen en aquestes jornades són Cafè del Mar la Lluna, Can Manel, Casa Ramon, El Nàutic les Cases, La Costa, La Marinada, Les Palmeres i Mareny. En paraules del regidor de Turisme, en aquestes VI Jornades Gastronòmiques del Llagostí “la tenacitat, la passió, la imaginació i el saber fer es conjuguen per posar a taula sabors i aromes que no podeu deixar de tastar”.

Més informació

Més imatges

Tret de sortida a les VI Jornades Gastronòmiques del Llagostí