Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Tot a punt un mes abans de l'inici de les Quinquennals d'Alcanar

Tot a punt un mes abans de l'inici de les Quinquennals d'Alcanar

| Festes majors, Quinquennals

El compte enrere ha començat: falten menys de 30 dies per a la celebració de les Festes Quinquennals d'Alcanar 2019. En aquest sentit, l’Ajuntament d’Alcanar ja està escalfant motors i aquest matí ha presentat la programació de les Festes, així com el conjunt d'accions que ha desenvolupat al voltant de la campanya de promoció per a fer arribar a tot el país la mostra d’art efímer que s’instal·larà als carrers d’Alcanar i les Cases entre el 2 i el 14 d’octubre.

En la roda de premsa, Joan Roig, alcalde d’Alcanar, ha anunciat el nom del pregoner d'aquesta 13a edició de les Quinquennals. Serà el canareu Xavier Forcadell (1980), llicenciat en Dret per la Universitat Rovira i Virgili (URV) i doctor en dret per la Universitat de Barcelona (UB). Així mateix, Forcadell ha cursat diversos màsters i postgraus en l'àmbit del dret i la gestió pública. Professor associat a l'URV i funcionari de carrera, l'any 2012 va passar a ser el coordinador general de la Diputació de Barcelona fins al juliol de 2019. Actualment n’és el coordinador d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial. "Teníem molt clar des de feia mesos que el pregoner havia de ser Xavier Forcadell, una persona amb una trajectòria acadèmica i professional brillant però que mai ha deixat enrere el seu municipi",  ha explicat Joan Roig, alcalde d'Alcanar.

Una programació molt variada

Mercè Fischer, regidora de Festes, ha fet un avanç de la  programació, que inclou actes litúrgics, concerts per a totes les edats, espectacles, teatre, exposicions, gegants, correbars, competicions esportives, concursos, propostes juvenils, gastronomia i promoció del patrimoni. Així, ha manifestat que “a les nostres festes modernitat i tradició conviuen en un mateix espai temporal i per aquest motiu hem preparat un programa que pretén arribar a tots els gustos i sensibilitats”.

D’altra banda, la regidora ha relatat que enguany s’instal·larà una carpa que, juntament amb el Centre Cívic, permetran ampliar el nombre de propostes musicals. En l’àmbit familiar ha anunciat l’obra de teatre “La princesa en Texans” que tindrà lloc el primer diumenge de festes a les Cases i el concert de Reggae per xics/ The Penguins que se celebrarà a Alcanar el segon dissabte.

Fischer també ha remarcat els plats forts d'aquesta programació: l'espectacle de la Lloll Beltran “El secret de la Lloll”, que tindrà lloc del dijous, 10 d’octubre, el concert d'Alfred García per al públic més jove, el 5 d’octubre, i també el d’Els Pets, el 12 d'octubre. "Podreu trobar les entrades anticipades a la venda a partir del pròxim divendres a través del web del consistori i també es podran adquirir presencialment a l’Ajuntament d’Alcanar, així com al  Bar Moreno, Bar Vermutet i a l’Oficina de Turisme de les Cases d’Alcanar", ha afegit la regidora.

Campanya promocional

L’Ajuntament d’Alcanar ha impulsat la creació d’una línia de marxandatge promocional  i commemoratiu de les Quinquennals, composta per samarretes, bosses de tela, xapes metàl•liques i tasses de porcellana amb el logotip de les Festes. Des de l’Ajuntament s’aposta perquè la comercialització d’aquests elements es faça mitjançant els comerços associats a la Federació de Comerç Local (FECOAL). 

La campanya de promoció també inclou la participació en fires, una campanya publicitària al metro de Barcelona vinculada a un concurs fotogràfic, la instal·lació de tòtems informatius a diferents accessos el municipi, diferents vídeos promocionals i una campanya a les xarxes socials. “Les Quinquennals són unes festes úniques, un esclat de llum i colors i la gran festa de tots els veïns i veïnes. L’Ajuntament, amb la voluntat compartida d’ensenyar al món el millor de casa nostra, vol estar a l’altura d’aquest propòsit i  mostrar a tothom que ens visita l’entitat i l’esperit de les Festes Quinquennals", ha manifestat el batle d’Alcanar.

Tanmateix, des de la Regidoria d’Ensenyament s’ha impulsat el grup de voluntariat de les Quinquennals, format per l’alumnat de 4t d'ESO, que ja ha començat a treballar en el marc del Pla de serveis comunitaris (APS). "Els alumnes, organitzats en nou grups, un per sector, crearan una fixa informativa de cada carrer i també realitzaran un servei d’acompanyament del poble durant els dies festius per tal de donar orientacions i atendre consultes, identificats amb vestimenta corporativa", ha detallat l'alcalde. 

Mentrestant, la gent d’Alcanar i les Cases continua treballant de nit i de dia per a convertir els diferents carrers, un any més, en el principal reclam d’unes festes molt singulars. Les Quinquennals d’Alcanar formen part del catàleg del patrimoni festiu de Catalunya i l’any 2010 es van declarar Festa Tradicional d’Interès Nacional.