Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies SOREA detecta a la xarxa d'aigua d'Alcanar Platja nivells de clorurs i sodi lleugerament superiors als recomanats

SOREA detecta a la xarxa d'aigua d'Alcanar Platja nivells de clorurs i sodi lleugerament superiors als recomanats

| Salut

Mitjançant els controls de qualitat de l'aigua que es fan de forma periòdica, SOREA, companyia gestora del servei d'abastament d'aigua potable a Alcanar, ha detectat una concentració de clorurs i de sodi lleugerament superior als valors recomanats en l'aigua subministrada a l'abastament d'Alcanar Platja.

Malgrat això, SOREA recalca que l'aigua es troba dins dels paràmetres sanitaris i és apta per al consum. L'Agència de Salut Pública de Catalunya ha sol•licitat la comunicació a la població que l'excés de clorur associat al sodi pot ser significatiu en les persones que requereixen una dieta baixa o restringida en sodi (sal), tenir hipertensió arterial, així com en lactants alimentats amb llet artificial. És per aquest fet que es recomana a la població hipertensa i lactants que s'abstinguen de consumir-la. Per a la resta de la població, no hi ha cap contraindicació.

El clorur i el sodi es poden trobar de manera natural en els recursos d'aigua subterrània a causa de la intrusió d'aigua de mar o a la dissolució d'alguns minerals presents en el medi com, per exemple, el clorur de sodi o sal comuna. Com a conseqüència, algunes de les xarxes d'aigua poden contenir uns nivells més alts d'aquest element.

El clorur i el sodi es consideren elements naturals i innocus, però, en concentracions superiors a les recomanades, poden donar lloc a una aigua amb un gust lleugerament "salat".

Sorea informa periòdicament a l'Ajuntament i a les autoritats sanitàries dels resultats de les analítiques i l'evolució dels paràmetres de control de la qualitat de l'aigua. Tant l'Ajuntament, l'Agència de Salut Pública de Catalunya com SOREA estan treballant en la recerca de les millors solucions per poder resoldre aquesta anomalia.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar