Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Setmana Europea de la Mobilitat a Alcanar

Setmana Europea de la Mobilitat a Alcanar

| Acció Social, Ensenyament

Del 16 al 22 de setembre es va celebrar a Catalunya la Setmana Europea de la Mobilitat, que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables, com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o en vehicle elèctric. També es pretén visualitzar els canvis possibles en l'ús de l'espai públic, millorar la qualitat de l'aire i reduir la contaminació.

Amb l'objectiu d'estimular un comportament ciutadà respectuós en relació amb l'ús del vehicle i la mobilitat segura, l'Ajuntament d'Alcanar i l'Escola Joan Baptista Serra van organitzar, el 18 de setembre, una jornada d'educació viària per als alumnes de sisè de primària. L’activitat consistia en la visita de dos camions de la fàbrica de ciment Cemex i un vehicle de la Policia Local per tal que els alumnes poguessen muntar-hi i comprovar de primera mà que suposa conduir aquests vehicles, així com la importància de fer un ús ciutadà responsable de les normes de seguretat.

Amb el lema «Camina amb nosaltres!» "l'Ajuntament també anima la ciutadania a moure's de manera sostenible, saludable i segura: caminar o anar en bicicleta són activitats beneficioses no només per a la nostra salut i per al medi ambient, sinó també per a la butxaca", explica Jordi Bort, regidor de Medi Ambient.

Més activitats en el marc de la setmana cultural

L'Escola Joan Baptista Serra, amb la col•laboració del consistori, també organitza diverses activitats durant la setmana cultural, que se celebra durant la setmana de les festes de maig. L'objectiu, segons Maribel Ramon, regidora d'Ensenyament, és "fer reflexionar l'alumnat sobre la importància de desplaçar-se a peu o en bicicleta pel municipi i sobre com afecta la nostra salut l'ús excessiu del transport motoritzat". I és que, d'una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que genera tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. De l’altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física i, per tant, hàbits de vida poc saludables.