Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies 'Se'm fa bola', xarrada de Julio Basulto el 26 de maig

'Se'm fa bola', xarrada de Julio Basulto el 26 de maig

| Acció Social, Salut

El 26 de maig, a les 17 h, al casal cívic Trinitari Bel, se celebrarà la tercera sessió del  II cicle de conferències "L'art d'educar amb amor i consciència", organitzat per l'Ajuntament i l'entitat Ameiba, amb l’afany d’aportar als pares i mares informació útil i valuosa per al gran repte d'educar els fills.

El reconegut dietista Julio Basulto farà una xarrada basada en Se'm fa bola, un llibre per aprendre a gestionar correctament l'alimentació des del naixement fins a l'adolescència. En aquesta trobada presentarà un enfocament diferent de l'alimentació perquè l'hora del menjar siga un moment feliç per a nens, adolescents i adults i perquè es menge adequadament i sense patiments.

Basulto també respondrà a un conjunt de preguntes que poden preocupar a les mares i els pares: Hem d'endarrerir la incorporació d'aliments potencialment al·lergògens? Què fer quan menja menys del que voldríem? Què fer per prevenir la cada vegada més freqüent obesitat infantil? Com tractar amb l'atractiva oferta d'aliments superflus i processats en l'adolescència? 

Nota important: canvi d'ubicació de la xarrada que es realitzarà al casal cívic Trinitari Fabregat i NO al centre cívic d'Alcanar, com estava previst inicialment.

Programació 

Després d'una parada estival, el 20 d’octubre, l’entitat Q-Pertin Cultura Interactiva abordarà el dilema de les noves tecnologies com a perill o com a oportunitat per als menuts de casa. Al matí es farà una conferència, mentre que a la tarda es realitzaran tallers d’aplicacions educatives amb tauletes tàctils per als xiquets i xiquetes. 

El cicle finalitzarà el 17 de novembre amb un col·loqui de Pep Duran, traginer de contes, sobre com acompanyar els infants a través dels contes. A la vesprada se celebrarà la cloenda del cicle amb conta-contes per a totes les edats. 

El II cicle de conferències "L'art d'educar amb amor i consciència" va començar el passat mes de març i també ha comptat amb Alba Padró, experta en lactància i Alba Castellví, sociòloga i autora d'Educar sense cridar.

L'Ajuntament ha fixat un preu públic de 3 euros per entrada per a cadascuna de les conferències del segon cicle "L'art d'educar amb amor i consciència" i de 5 euros si s’accedeix a dos sessions durant la mateixa jornada. Les entrades es podran comprar el mateix dia de cada conferència.

>> Consulta el cartell