Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Segueix el ple pel canal de facebook

Segueix el ple pel canal de facebook

| El Ple, covid-19

Avui a partir de les vuit del vespre tindrà lloc el primer ple ordinari de l'Ajuntament d'Alcanar després d'uns mesos sense fer-ne per la crisi sanitària de la Covid-19. Serà de forma telemàtica i es podrà seguir a través de l'aplicació zoom pel canal oficial de facebook i també a través d'Alcanar Ràdio.

A l'ordre del dia hi ha 24 punts. Són una proposta de la regidoria d'Hisenda d'aprovació del Compte General de l'exercici 2018, una proposta d'Alcaldia de modificació de l'ordenança fiscal per introduir una suspensió temporal per eximir del pagament de les taxes per l'expedició de certificats i volants d'empadronament, certificats de convivència i certificats de béns com a conseqüència de la COVID-19. Una proposta de la regidoria de Joventut per a l'aprovació inicial de la modificació del reglament de funcionament del Casal de Joves d'Alcanar. I una proposta de la regidoria de Participació Ciutadana per a l'aprovació inicial de la modificació del reglament de l'hotel d'entitats d'Alcanar. També des de la regidoria de festes es proposarà la modificació transitòria i excepcional dels requisits de regulació de la inscripció de pubilles i hereus, i pubilles i hereus infantils.

Pel que fa a les mocions, n'hi ha sis d'ERC: per defensar el cobrament íntegre i l'ampliació de terminis d'execució i justificació de les subvencions dels aiguats 2018, per declarar Alcanar municipi feminista, per a la commemoració del Dia Internacional de les Dones, de suport a Lluís Salvadó i resta de persones processades per l'1 d'octubre i per reclamar la continuïtat dels punts de guaita per a la prevenció d'incendis forestals i per demanar la flexibilització de les regles fiscals amb la finalitat d'augmentar la capacitat pressupostària del món local.

La CUP presenta quatre mocions: en suport a les reivindicacions del moviment feminista pel 8M, per fer front a la nova crisi social i econòmica al municipi d'Alcanar, per la derogació de la LRSAL i la llei d'estabilitat pressupostària com a mesura necessària per a afrontar la nova crisi social i econòmica i per exigir la continuïtat dels punts de guaita forestal a les Terres de l'Ebre i a la resta de Catalunya.

El PSC presenta quatre mocions: a favor de l'impuls del pacte contra la crisi de preus del sector agrícola, per l'adhesió al sistema VIOGEN del Ministeri de l'Interior contra la violència de gènere, per demanar la reducció de tributs municipals a conseqüència de la crisi econòmica de la COVID-19 i per garantir la suficiència de recursos a les famílies més vulnerables a conseqüència de la crisi de la COVID-19.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar