Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Per Sant Jordi, literatura i cultura de km 0

Per Sant Jordi, literatura i cultura de km 0

| Cultura, Ensenyament

 Enguany per Sant Jordi l’Ajuntament d’Alcanar ha traslladat tots els actes de la Diada a la plaça Major d'Alcanar i la plaça de Sant Pere de les Cases, amb l’objectiu de compartir amb entitats, veïns i visitants la festa de la literatura i la festa de l'amor a Catalunya.

Al llarg de dia se celebraran diversos actes literaris per a tots els públics: espectacles infantils, signatures d'autors, concerts, activitats culturals, fotoreclam (photocall), etc. El dia de Sant Jordi també es donarà el tret de sortida a la VII Setmana del patrimoni, una iniciativa impulsada conjuntament pel consistori i l’Escola Joan Baptista Serra per a que l’alumnat es familiaritze amb la història del municipi i conega els seus principals equipaments públics.

La festa de la literatura canareva també inclourà estands dedicats als autors i autores locals per a que signen les seues obres a Alcanar i les Cases. Els nostres autors del 2018 són gent de contrastada experiència i també escriptors emergents que han publicat llibres de temàtica variada al llarg del darrer any.

>> Un crimen perfecto y cómo resolverlo, de Fran Gómez

Thriller romàntic de suspens. Un policia local col•labora en la investigació de l'assassinat del rector de la universitat on va estudiar. Sis anys després, una nova mort sorprèn la ciutat. Deu tenir relació amb l'antic cas?

>> Les Festes Quinquennals d’Alcanar, de Núria Prades

Llibre divulgatiu sobre les Festes Quinquennals, amb il•lustracions de la mateixa autora, apte per a tota la família. El llibre és una arreplega de les tradicions i els símbols més rellevants de les emblemàtiques festes.

>> Mente abierta, vida plena, de Manel Saltor

Imprevisiblement, l'autor acaba perdent l'embarcació que, més tard, s’afona amb pocs supervivents. Amb l'anàlisi d'aquesta i d'altres experiències personals, el llibre és una reflexió sobre la realitat de la nostra existència.

>> Ebre, relats d’una batalla, de Tomàs Camacho i Jordi Sancho

Aquest llibre és fruit del nou projecte d'Ebrejocs.cat amb motiu del 80è aniversari de la Batalla de l'Ebre  i un projecte col•lectiu de diversos autors i autores del  territori. Cada un dels autors ha escrit un relat fictici sobre els personatges del joc.

>> El rebost de la llengua, de Joan-Josep Sancho i Àlex Espuny

El llibre és una arreplega de 1.500 dites i 1.000 paraules pròpies de la nostra parla que estan començant a caure en l'oblit. També inclou 60 textos escrits per amics i amigues i relacionats amb 60 de les dites o frases fetes, explicades i acompanyades d'una imatge.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar