Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies S'amplien els punts de recollida d'oli usat al municipi

S'amplien els punts de recollida d'oli usat al municipi

| Medi Ambient

A Alcanar, les Cases i Alcanar Platja hi ha instal·lats diversos contenidors per al reciclatge d’olis vegetals usats i grasses de cuina, fruit de l'acord entre l’Ajuntament d’Alcanar i l’empresa Artemi Olis.  El regidor de Medi Ambient, Jordi Bort, ha explicat que "des de l'Ajuntament estem en diàleg constant amb l'empresa Artemi Olis  per tal de revisar i millorar el servei. Per aquest motiu, s’ha decidit, entre altres coses, ampliar els punts de recollida".

Ara s'han instal·lat tres nous contenidors de reciclatge d’olis usats que faciliten el reciclatge a la ciutadania, un d’ells a les Cases i els altres dos a Alcanar Platja.  L’Ajuntament d’Alcanar i l’empresa Artemi Olis han completat aquesta setmana la instal•lació i reubicació dels nous contenidors. Els contenidors es poden trobar al Garbí i avinguda del Mar a Alcanar Platja. A Alcanar estan ubicats al carrer Berenguer IV; a la ronda del Remei entre els carrers Sant Antoni i Almenara; a la cruïlla del carrer Colon amb Càlig; al carrer General Prim; al carrer Méndez Núñez; a l'avinguda Catalunya i al Mirador. D'altra banda, a les Cases s'han instal·lat a l'Hort Adell i al carrer Joan d’Àustria.

En total ara hi ha onze contenidors. El regidor agraeix "la  col•laboració a la ciutadania perquè ha fet possible la implementació i millora del servei". Bort ha indicat que "ara hi ha una bona distribució que ha de facilitar l’accés i la periodicitat" i també destaca que "s'està implementant  un pla de neteja i manteniment dels diferents contenidors"

Durant el 2019 al municipi es van recollir un total de 870 litres d’oli.  Artemi Pallarès Gonzalvo, fundador de l’empresa, detalla  que "és important reciclar en tots els àmbits". En el cas dels olis ho és "perquè un litre d’oli contamina un milió de litres d’aigua".

Fa uns anys amb l'oli que sobrava a les cases es feia sabó o, fins i tot, s'usava per a encendre el foc, però els costums canvien i disposar de contenidors per reciclar és fonamental. "Per a recollir l'oli a casa ho podem fer amb una ampolla de plàstic buida i, sobretot, s'ha d'evitar fer-ho amb una ampolla de vidre", comenta Pallarès.

Pallarès i Bort coincideixen que "cada vegada hi ha més conscienciació, respecte al reciclatge", i de fet ho han notat perquè han incrementat la periodicitat de la recollida, que ara a Alcanar se situa en el mes i mig. L’oli que recull i emmagatzema Artemi Olis s’envia posteriorment a una altra empresa que el destinarà a produir biodièsel o glicerina per a la indústria farmacèutica.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar