Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Recomanacions davant la COVID-19 en la festivitat de Tots Sants

Recomanacions davant la COVID-19 en la festivitat de Tots Sants

| covid-19

Recomanacions en la celebració de la Castanyada

Si celebreu la Castanyada, seguiu les següents pautes:

- No es poden fer trobades ni reunions de més de sis persones, ni festes ni revetlles amb ball, ni botellón a la via pública. Es recorda que les activitats de restauració amb consum en el local estan suspeses.
- Es recomana la celebració d’aquesta festa en família, en grups reduïts (màxim sis persones, tret que totes siguin de la bombolla de convivència). Cal mantenir les distàncies i fer ús de la mascareta, sobretot tenir-ho present també per a espais interiors. Evitar el contacte físic i les trobades amb persones amb qui no s’ha tingut contacte habitual en els últims dies. Es recomana mantenir la ventilació dels espais de reunió.
- Cal complir sempre amb la distància interpersonal d’1,5 m. També s’ha de complir entre taules en activitats de restauració. Les taules han de ser per a 6 persones com a màxim, tret que totes siguin convivents.
- Per a l’elaboració de panellets, cal fer-los respectant les bombolles de convivència i els grups de convivència estable definits en els plans sectorials. Abans de començar la preparació i durant l’elaboració, cal rentar-se correctament les mans amb aigua i sabó tantes vegades com sigui necessari, i dur mascareta. No es recomana utilitzar gels hidroalcohòlics durant l’elaboració atès que poden transferir olors i gustos estranys al producte. No s’han de compartir productes ni estris si els grups no són convivents. Un cop els panellets estiguin cuits, es recomana cobrir-los o embolicar-los per evitar qualsevol contaminació externa i no tocar-los amb les mans. Cal seguir les mesures d’higiene i preparació d’aliments de Canal Salut que trobareu als enllaços d'Informació relacionada, a la dreta d'aquest paràgraf (vegeu informació relacionada).
- Com ens hem de rentar les mans? Podeu veure un vídeo sobre el rentat de mans, un element clau per a la seguretat alimentària (vegeu informació relacionada).
- No es pot fer l’activitat de “truc o tracte” en la qual els infants van disfressats casa per casa per demanar llaminadures.
- No es poden fer els “passatges del terror” que s’entenen com a “parcs i fires d’atraccions i estructures no permanents desmuntables”, que pel punt 8 de la Resolució SLT/2546 tenen suspesa la seva obertura al públic.
- Com a alternativa es proposa organitzar concursos virtuals de panellets, de decoració de carbasses, de disfresses, preparar ensurts telemàtics o preparar una nit de cinema en família a casa, etc.
- Cal recordar que una màscara d’una disfressa no substitueix una mascareta de protecció (cal dur en tot cas la mascareta a sota).

 

Protocol d'ús del cementiri per a la festivitat de Tots Sants

- L'aforament màxim del cementiri serà de 800 persones. Si és necessari es limitarà el temps d'estada dintre.
- Recorregut establert dintre el recinte per a limitar l'encreuament de persones: l'entrada principal serà l'única zona d'accés, on hi haurà ubicada la zona de control per a prendre la temperatura i posar el gel hidroalcohòlic. La sortida estarà ubicada a la darrera porta lateral de la part dreta del nou cementiri.
- Tothom haurà de seguir la fórmula d'autoprotecció: 1,5 metres com a mínim de distància interpersonal + mascareta + rentat de mans. Al cementiri hi haurà diferents cartells recordant aquestes mesures.
- No es podrà menjar ni beure dintre el recinte.
- S'estableix un horari especial els dies 30 i 31 d'octubre i 1 de novembre de 8 a 20h, d'aquesta manera es permet una major diversificació de les persones que volen accedir al cementiri per a fer les tasques pròpies de Tot Sants.
- Al llarg del passadís principal es col·locaran diferents taules amb gel hidroalcohòlic i rolls de paper perquè la ciutadania es puga netejar les mans abans i després de preparar les ofrenes i també abans i després d'utilitzar les escales mòbils.
- Les persones hauran d'entrar d'una en una al lavabo, excepte aquelles que requereixen assistència. S'intensificarà la neteja dels WC: es netejarà al matí, al migdia i a la nit per a garantir la seguretat de tots i totes.
- Hi haurà un dispositiu policial especial per a garantir la mobilitat a l'exterior.
- Fora del recinte hi haurà passadissos laterals perquè les persones que surten del cementiri puguen circular per la sortida habilitada sense creuar-se amb altres vianants o vehicles.