Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies A punt tots els serveis per als banyistes a la Platja del Marjal

A punt tots els serveis per als banyistes a la Platja del Marjal

| Medi Ambient, Turisme

Un any més, la platja les Cases d’Alcanar- Marjal torna a veure onejar la Bandera Blava, com a símbol de reconeixement de la qualitat ambiental i del compliment d'un seguit requeriments, que es van incrementant any rere any. Una distinció que, des de fa 23 anys, lliura la Fundació Europea d'Educació ambiental com a reconeixement de qualitat ambiental de les nostres platges i de la gestió sostenible del municipi.

L'Ajuntament ha equipat i dotat la platja del Marjal per tal que es pugui utilitzar com a espai de solàrium i bany i que, a la vegada, compleixi totes les garanties possibles en termes de seguretat, salvament, assistència sanitària i ambiental, tal com requereix el programa Bandera Blava.

Els usuaris de la platja disposen de 4 lavabos públics, adaptats. Durant la temporada de bany i fins al 15 de setembre, els lavabos funcionaran de forma ininterrompuda. Els usuaris de les platges també podran utilitzar les 5 dutxes, les 18 papereres i els 6 contenidors de reciclatge. Tanmateix, la platja disposa de pàrquing de bicis, dos cartelleres informatives, tres cadires de vigilància, la caseta de primers auxilis i la cadira amfibi.  

Des d'avui mateix ja estan instal·lats els balissaments a la platja, tal com marca la regulació vigent. L'Ajuntament demana disculpes als usuaris pel retard en la posada a punt d'aquest servei, ja que l'empresa que gestiona el servei ha sofert algunes incidències que han impedit tenir-les a punt abans.

Qualitat excel•lent de les aigües
El passat mes de juny, les zones de bany litorals de la Martinenca, el Maricel i les Cases d’Alcanar- Marjal van tornar a obtenir un excel•lent a la qualitat microbiològica de l'aigua, segons l'estudi dut a terme per l'Agència Catalana de l'Aigua. "Aquest és un motiu més per preveure una bona temporada de bany", explica Jordi Monfort, regidor de Turisme.

Àrea d’accés per a gossos a la Platjola
L’Ajuntament ja ha acabat les actuacions d’implementació per habilitar l’àrea d’accés per a ciutadans amb gossos per a la temporada 2017 a la Platjola,  amb gossos degudament identificats, per motius de seguretat, i en horari d'11 a 18 h.

El fet de no patir pressió urbana i trobar-se allunyada dels nuclis de població ha fet conservar els valors naturals de la Platjola. Per tot això, gaudeix de la distinció de Platja Verge.  Tal com explica Jordi Bort, regidor de Medi Ambient, "amb aquesta proposta es pretén oferir un nou model de platja de qualitat i familiar, on tothom hi tingui un espai".

La platja del Maricel ja té instal•lades dues dutxes
El consistori canareu i l’empresa Repsol-Alcanar han arribat a un acord per a poder abastir-les d’aigua les dutxes de la platja del Maricel, que ja disposen d’aigua des de fa dies.

La zona del Maricel té problemes continuats d'abastament d'aigua, a causa de la manca de pluges i de la disponibilitat i el cabal dels pous d'extracció d'aigua de la zona. Davant d'aquesta dificultat, el consistori ha fet gestions per a solucionar aquesta problemàtica i finalment, gràcies a la col•laboració de l’empresa local, es pot oferir aquest servei als banyistes. "Agraïm la col·laboració a Repsol- Alcanar per facilitar l'acord que s'està treballant amb l'Ajuntament", ha afegit Jordi Bort.