Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Punt Lila i multicolor al Carnaval 2023 d'Alcanar

Punt Lila i multicolor al Carnaval 2023 d'Alcanar

| Acció Social

Avui donem el tret de sortida a la festa de Carnaval 2023 d'Alcanar. És important que la festa siga un espai per gaudir i compartir amb respecte per tots i totes. En aquest sentit, l'Ajuntament d'Alcanar continua treballant per aconseguir un Carnaval lliure d'actituds sexistes, racistes i lgtbifòbiques.

Amb aquest objectiu, la nit d'avui divendres, 24 de febrer, el consistori ubicarà un Punt Lila i Multicolor a l'entrada del Centre Cívic, on es farà la festa del pijama i, demà dissabte a la nit, 25 de febrer, el punt es tornarà a ubicar al mateix Centre Cívic durant la celebració de la gala de disfresses.

"Al llarg del mandat actual, l'Ajuntament ha apostat pel Punt Lila i Multicolor en les principals nits d'oci al municipi, un punt segur al qual acudir en cas que una persona se senta vulnerable. És també un espai de referència, d'informació, assessorament i acompanyament per a víctimes d'agressions sexistes, racistes i lgtbifòbiques. A més, té una clara i evident funció pedagògica per fomentar la prevenció, especialment entre el jovent, i en els ambients més nocturns", explica Maribel Ramon, regidora de Polítiques d'Igualtat de l'Ajuntament d'Alcanar.

Així mateix, també es tindrà un espai de seguretat, per tal de protegir la intimitat de les persones usuàries, com a complement al Punt Lila i Multicolor, on es podrà atendre agressions de caràcter sexista, assetjaments, tocaments sense permís, comentaris ofensius o agressions de qualsevol mena i discriminatòries, també pensant en el col·lectiu LGTBIQ.

Les dos persones que treballaran al Punt Lila són expertes en violència de gènere i coneixen els protocols d'actuació per a unes festes lliures de violències sexistes. Estaran degudament identificades i es coordinaran amb la Policia Local i el personal de seguretat.