Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Programa de Competivitat Empresarial 2017 d'Alcanar

Programa de Competivitat Empresarial 2017 d'Alcanar

| Economia

 El pla està estructurat en tres grans eixos: el suport a la citricultura,  els cursos per a l'obtenció de carnets professionals i les càpsules de màrqueting.

La IV edició del Programa de Competitivitat Empresarial està impulsat per l'Àrea de Desenvolupament Local de l’Ajuntament d’Alcanar amb l'objectiu de contribuir a la millora de la competitivitat del teixit productiu del municipi.

Aquest projecte és fruit de la col•laboració entre l’Ajuntament i el teixit empresarial local, que mitjançant diferents taules de treball ha posat de manifest les seves necessitats formatives. Tanmateix, compta amb la implicació i el suport de docents de primer nivell que han contribuït de manera decisiva en el disseny de la vintena d'accions que inclou la programació.

En aquest sentit, el Programa de Competitivitat Empresarial 2017 posa a disposició d’empreses, autònoms i emprenedors una oferta formativa de qualitat, ajustada a les demandes reals, assequible econòmicament i sense la necessitat de desplaçar-se. El pla està estructurat en tres grans eixos, el suport a la citricultura,  els cursos per a l'obtenció de carnets professionals, i les càpsules de màrqueting enfocades a la petita empresa i el comerç per gestionar un negoci de manera planificada i orientada al client.

Jordi Monfort, regidor de l'àrea, explica que  “aquest és un projecte ambiciós, únic al territori i pel qual el nostre Ajuntament ha aposat de manera decidida, ja que entenem que la formació continuada i l’adquisició de nous coneixements, metodologies i sistemes de treball resulta més necessari que mai a l’hora de mantenir-se al mercat i competir.”

Suport a la citricultura

La principal novetat del programa d’enguany són el conjunt d’accions dirigides a millorar la competitivitat del sector citrícola, fruit de la col•laboració amb l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) i l'Escola Agrària d'Amposta. Aquestes inclouen, entre d’altres, seminaris tècnics sobre les bases per la gestió integrada de plagues als cítrics i el control biològic; jornades tècniques sobre gestió de maquinària agrícola i reconeixement d’espècies plaga i fauna auxiliar al camp o missions tècniques per conèixer centres de recerca.

Alfons Montserrat, alcalde d'Alcanar, remarca que “la nostra diagnosi és que tenim un bon teixit productiu i sectors amb lideratge i capacitat d’innovació important, com és el món de la citricultura, malgrat que ha estat tocat per la crisi, per això es pretén diversificar aquestes potencialitats i donar instruments per a crear ocupació”.

El Programa de Competitivitat Empresarial també pretén millorar l’ocupabilitat i té en compte els col•lectius més vulnerables, per aquest motiu, ofereix bonificacions als preus per a les persones aturades i inclou una taller sobre la recerca de feina.

En aquest sentit, mitjançant les darreres edicions del pla,  s’ha donat formació a més de 300 persones, i entre altres coses, s’ha possibilitat que més de 50 persones obtinguin el carnet de manipuladors de productes fitosanitaris de nivell qualificat o 30 el de manipuladors d’aliments.

Consulta el Programa Competivitat Empresarial 2017

Més imatges

Programa de Competivitat Empresarial 2017 d'Alcanar