Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Presentació del programa activa't caminant

Presentació del programa activa't caminant

| Esports, Salut

L'alcalde d'Alcanar, Alfons Montserrat, el director territorial de Salut de les Terres de l'Ebre, Ismael Piñas, han presentat aquest matí el projecte "Activa't caminant" d'Alcanar. La presentació també ha comptat amb la presència del regidor de Salut, Esports i Medi Ambient, Jordi Bort, i el regidor de Participació, Gent Gran i Joventut, Joan Roig.

El projecte "Activa't caminant" és fruit de la col·laboració entre la Regidoria de Salut i Esports de l'Ajuntament d'Alcanar i el Pla d'Activitat Física Esport i Salut de la Generalitat de Catalunya (PAFES) i té com a objectiu conscienciar la ciutadania sobre la importància de cuidar la salut i augmentar, de manera progressiva, el nivell de la pràctica d'activitat física entre grans i menuts.

Alfons Montserrat ha destacat “la transversalitat d’aquest projecte, per la implicació de diferents regidories i la cooperació entre administracions”.  Per la seva banda, Ismael Piñas ha recalcat la importància de seguir una dieta equilibrada per a tenir bona salut i ha afegit que “a Alcanar i Les Cases tenim productes extraordinaris  i de proximitat que garanteixen la qualitat i estan dintre de la dieta mediterrània”.
En aquest sentit, s’han presentat els díptics que expliquen els recorreguts de les rutes esportives  i els beneficis de practicar-les, amb diferents distàncies i nivells, a Alcanar, les Cases i Alcanar Platja. La senyalització horitzontal de les rutes  es portarà a terme per la Fundació Ocupacional Mercè Pla d’Alcanar, a través de la Regidoria d’Acció Social.

Jordi Bort ha explicat als assistents que els fulletons mostren el compromís de l’Ajuntament amb la promoció de la salut i l’esport des de la proximitat i que l’adhesió al PAFES no acaba amb aquestes publicacions, “sinó que és un pas més en aquest programa de col·laboració que compta amb la voluntat de l’Ajuntament per a dinamitzar-lo, fomentar-lo, i fer-ne difusió”, tal com ja s’ha fet fins al dia d’avui amb la participació en el Dia Mundial de la Salut, caminades pel GR92,  instal·lació de desfibril·ladors, etc.

Per la seva banda, Joan Roig ha puntualitzat que el programa “Activa’t Caminant”  se suma al projecte “Alcanar, Poble Amic de la Gent Gran” que promou un envelliment actiu i treballa perquè els recursos i serveis  siguin accessibles i atractius per a les persones grans.  Així mateix, ha dit que “aquestes rutes tenen un component de participació ciutadana important” perquè passen per espais escollits pels veïns i veïnes, com els parcs biosaludables, les fonts o els centres de salut.

Podeu veure tota la roda de premsa, enregistrada per Canal 56, de presentació del projecte "Activa't caminant!" i les seves rutes saludables a Alcanar, les Cases i Alcanar Platja.

Prem aquí per veure els díptics