Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Presentació del llibre "L'assentament de la primera edat del ferro de Sant Jaume (Alcanar, Montsià)"

Presentació del llibre "L'assentament de la primera edat del ferro de Sant Jaume (Alcanar, Montsià)"

| Ensenyament

Presentació del llibre "L'assentament de la primera edat del ferro de Sant Jaume (Alcanar, Montsià)"

El pròxim dissabte 24 de setembre a les 19.00 h tindrà lloc l'acte de presentació del llibre L’assentament de la primera edat del ferro de Sant Jaume (Alcanar, Montsià), a càrrec dels arqueòlegs David Garcia i Isabel Moreno. L'acte se celebrarà al Centre d’interpretació de la Cultura dels Ibers-Casa O’Connor.

Ressenya de l'editor: El jaciment de Sant Jaume d’Alcanar, interpretat com una gran residència fortificada, representa una referència inexcusable en el marc dels estudis sobre la primera edat del ferro (650-550 ane, aprox.) a la península Ibèrica. El seu excel·lent grau de conservació, amb murs de pedra de dos metres d’alçària i una seqüència estratigràfica intacta, ha permès obtenir informacions amb un nivell de precisió gens habitual. D’altra banda, el conjunt de vasos ceràmics que ha proporcionat conforma indubtablement la millor col·lecció del període a l’àrea de l’actual Catalunya, tant pel que fa a la quantitat com al grau d’integritat i a la diversitat tipològica i de produccions. Si més no dues fites avalen la importància del jaciment des del punt de vista històric: el paper clau que Sant Jaume va tenir en les intenses relacions mantingudes amb els comerciants fenicis i la funció que desenvolupà com a centre d’un dels primers territoris polítics polinuclears documentats al nord-est peninsular.

Autors del llibre: David Garcia i Rubert, Francisco Gracia Alonso i Isabel Moreno Martínez.

Aquesta presentació s'inclou en el programa d'actes del XX Mercat Ibèric de Sant Miquel d'Alcanar.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar