Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Oberta la línia d'ajuts directes per als comerços i la restauració d'Alcanar afectats pels aiguats de setembre

Oberta la línia d'ajuts directes per als comerços i la restauració d'Alcanar afectats pels aiguats de setembre

| Economia

El Departament d’Empresa i Treball, mitjançant el Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), ha obert avui els ajuts directes adreçats als comerços i negocis de restauració afectats pels aiguats de principis de setembre a Alcanar.

La convocatòria d’aquesta línia extraordinària, dotada amb 500.000 euros, vol contribuir a reactivar els sectors del comerç al detall, la restauració i els serveis del municipi d’Alcanar afectats pel temporal. El tràmit telemàtic per demanar els ajuts a través de Canal Empresa estarà actiu des del 10 de novembre fins el dimarts 23 de novembre a les 15h.    

S’hi poden acollir els autònoms, microempreses i pimes dels sectors del comerç al detall, serveis assimilats (tallers mecànics, copisteries, tintoreries, immobiliàries, perruqueries i salons d’estètica entre d’altres) i restauració, amb almenys un establiment a peu de carrer que hagin sofert danys.

Els ajuts consistiran en una aportació en funció dels dies de tancament: fins a 3.000€ en el cas d’establiments que hagin tancat entre un i set dies; i de fins a 8.000€ si els danys han obligat a tancar els negocis durant més de set dies per realitzar les tasques de reparació i condicionament.

Reunions informatives de l'Ajuntament d'Alcanar

Per tal de facilitar tota la informació i explicar el procediment per fer les sol·licituds, l'Ajuntament d'Alcanar ha convocat dos reunions informatives previstes per tractar aquest tema. La primera serà avui dimecres, 10 de novembre, a les 20:30h Serveis Agraris d'Alcanar (Av. Catalunya, 64). La segona serà demà dijous, 11 de novembre, a les 20.30 h, al Casal de Jubilats de les Cases  (C/ Alguer, s/n).

En aquestes reunions es comptarà amb la participació de l'alcalde d'Alcanar, Joan Roig, i de manera telemàtica també hi assistiran Agnès Russiñol i Amat, directora del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM) i Marta Raurell, cap de l'àrea de comerç, que us resoldran els dubtes relacionats amb la convocatòria.

La sol·licitud s’ha de tramitar telemàticament a través del portal Canal Empresa, utilitzant els models normalitzats disponibles a Canal Empresa, al web del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) o del Departament d’Empresa i Treball.

La documentació requerida i informació addicional es pot consultar a les bases  i a la convocatòria.  

>> Consulteu la infografia amb tota la informació necessària.