Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Oberta convocatòria ajuts leader fins el 16 de gener

Oberta convocatòria ajuts leader fins el 16 de gener

| Economia

Els ajuts LEADER formen part del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya (2014-2020), cofinançat pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) i van dirigits a aconseguir els següents reptes:

- Fomentar l’arrelament i desenvolupament econòmic i social dels joves al medi rural.

- Contribuir a la reactivació econòmica i a la creació d’ocupació, amb especial atenció als sectors agrari, alimentari, forestal i les zones rurals.

- Estimular la innovació la transferència de coneixements en el sector agroalimentari.

- Promoure accions dirigides a la mitigació i adaptació al canvi climàtic i la protecció dels recursos naturals.

Fins el pròxim 16 de gener, està oberta la convocatòria per la presentació de sol•licituds. Les novetats de la convocatòria són l’obligatorietat per a les persones jurídiques i ens locals de presentació dels ajuts telemàticament, a més d’una revisió del sistema de valoració per millorar-ne la l’aplicació. La dotació pressupostària per la convocatòria és de 776.488,40 € i l’atorgament de la subvenció és en règim de concurrència competitiva, d’acord amb els criteris de valoració establerts en l’estratègia de desenvolupament rural 2014-2020.

Trobareu tota la informació a la pàgina web de l’Ajuntament en el següent enllaç.

El govern municipal va organitzar una sessió informativa sobre els ajuts LEADER, destinats al desenvolupament rural i a fomentar inversions per generar activitat econòmica. Aquest acte va tenir lloc, el passat 9 de novembre -dues setmanes abans de fer-se pública la nova convocatòria- i va estar adreçat a  empresaris i emprenedors que duen a terme activitats econòmiques que fomenten el desenvolupament rural i que busquen generar activitat econòmica. Hi van participar el gerent del Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià, Rubén Alegria; l’alcalde, Alfons Montserrat, i Maribel Fibla (Restaurant Casa Ramon, de les Cases d’Alcanar) en representació d’una de les empreses que van obtenir finançament en l’anterior convocatòria.