Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Noves mesures del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya per frenar la propagació de la Covid-19

Noves mesures del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya per frenar la propagació de la Covid-19

| covid-19

El passat dimarts, 18 d'agost, van entrar en vigor les noves mesures extraordinàries del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya per frenar la propagació de la Covid-19.

 

 

 

 

Recomanacions de caràcter general:

  • Es recomana a la ciutadania la limitació de les trobades socials fora del grup de convivència estable.
  • Es recomana a la ciutadania que les trobades socials es limitin a un màxim de 10 persones.

Restriccions en activitats d'hoteleria i restauració.
En els establiments d'hoteleria, restauració i terrasses, així com en els bars i restaurants de platja, s'han d'adoptar les mesures següents:
  • S'ha de garantir la distància interpersonal mínima d'1,5 metres en el servei de barra.
  • S'ha de garantir una distància mínima entre taules o agrupacions de taules, d'1,5 metres, amb un màxim de 10 persones per taula o agrupació d'aquestes. La taula o agrupació de taules que s'utilitzin amb aquesta finalitat han de ser d'acord amb el nombre de persones que permeti respectar la distància mínima de seguretat interpersonal.
  • S'estableix un horari de tancament dels establiments a la 01h com a màxim, sense que es puguin admetre nous clients a partir de les 00:00 hores.

Consum de tabac i assimilats:
  • No es pot fumar en la via pública o en espais a l'aire lliure quan no es pugui respectar una distància mínima interpersonal d'almenys 2 metres. Aquesta limitació és aplicable, també, per a l'ús de qualsevol altre dispositiu d'inhalació de tabac, pipes d'aigua, catximbes o assimilats.
 
Els ciutadans han de col·laborar activament en el compliment de les mesures previstes.

Aquesta col·laboració es refereix no només al compliment de les mesures i obligacions establertes, sinó també a l'acceptació i resposta als requeriments que es formulin per les autoritats sanitàries.

En tot cas, els incompliments individualitzats del que disposa aquesta Resolució poden ser constitutius d'infracció administrativa.
 
Consulta la resolució.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar