Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Normalitat en els primers dies de la fase 1 a Alcanar

Normalitat en els primers dies de la fase 1 a Alcanar

| covid-19

La regió sanitària de les Terres de l’Ebre ha entrat aquesta setmana a la primera fase del desconfinament.  A Alcanar, les Cases i Alcanar Platja hem  vist com els bars, restaurants i petits comerços obrien les seues portes, amb les mesures sanitàries pertinents. 

L’alcalde d’Alcanar, Joan Roig, ha valorat positivament l'entrada a aquesta fase, "hem fet la feina correctament, ara hem de seguir actuant amb responsabilitat i prudència". Roig també ha indicat que"ara és el moment de donar suport als comerços, serveis, bars i restaurants del municipi. Fa molts dies  que no apujaven les persianes, els hem de cuidar, ara i sempre".

En aquest sentit, l'Ajuntament d'Alcanar ha habilitat més espai perquè els establiments del municipi que ho vulguen puguen ampliar les seues terrasses i garantir així la màxima ocupació possible, sense que això supose un cost afegit. "Ens hem posat en contacte amb uns 75 locals de restauració i finalment aquesta setmana han estat una vintena els que han apujat les persianes", ha afegit l'alcalde. 

El sotsinspector cap de la Policia Local d'Alcanar, Franscisco Javier Martí Meix, ha explicat que per a fer-ho possible "s'ha complert amb la normativa de distanciament entre taules, al mateix temps que s'ha  ampliat l'espai per a donar el màxim de servei als clients, per això en molts casos s'ha agafat una part de la via pública per al trànsit de vehicles".

L'Ajuntament també ha fet arribar a tots els establiments amb terrasses un document amb FAQ'S per tal de donar el màxim d'assessorament sobre com gestionar les terrasses i resoldre tots els dubtes d'aquests primers dies.

Així, les terrasses han pogut servir als clients però amb un aforament de només el 50%. "Tot i que ha estat un dia estrany, la gent tenia ganes de poder asseure's a prendre alguna cosa amb amics i familiars, a més, el bon temps també ha acompanyat", comenta el copropietari d'un dels bars que ja treballa aquesta setmana.

La majoria de les perruqueries i centres d'estètica també han obert amb totes les mesures de seguretat. Alguns propietaris han  viscut nervis previs a l’obertura, però han reconegut que "els dos primers dies han anat molt bé" i que en molts casos ja tenien "l’agenda plena a tres setmanes vista".

El president de la Federació de Comerç d’Alcanar, Ramon Martí, també ha fet una valoració satisfactòria i ha destacat "l’organització i responsabilitat dels comerciants amb les mesures de seguretat i prevenció i la bona resposta de la majoria dels clients". També ha posat en relleu la bona acceptació de la ciutadania pel que fa a bars i restaurants i ha demanat que es "continuen respectant les mesures de seguretat i de prevenció per tal d’evitar els contagis".

Per la seua banda, el regidor de Governació de l'Ajuntament d'Alcanar, Jordi Bort, ha destacat "la normalitat amb què van transcórrer les dos primeres jornades de la primera fase de desconfinament" i s'ha mostrat esperançat que "tot anirà bé."