Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Les Timbes i Aiguamoll de Sòl de Riu, guardonades un any més amb el reconeixement de Platges Verges

Les Timbes i Aiguamoll de Sòl de Riu, guardonades un any més amb el reconeixement de Platges Verges

| Medi Ambient, Turisme

Les Timbes de Sòl-de-Riu i l'Aiguamoll de Sòl-de-Riu han estat reconegudes amb el guardó "Platges Verges" que atorga l'entitat Ecologistes en Acció; un distintiu especial que té per objectiu conscienciar els ajuntaments de la importància de preservar les platges sense edificacions ni serveis. Aquest guardó ressalta el valor d'aquelles platges que encara es mantenen amb el seu estat natural, en un entorn mínimament edificat, que no pateixen abocaments urbans ni industrials i que, en general, presenten una bona qualitat d'aigua.

Ha estat un reconeixement que ha arribat després de la suspensió de l'activitat de l'entitat a causa de la pandèmia. Enguany, l'entitat ha représ l'edició anual dels premis amb la seua novena edició.

El regidor de Medi ambient, Jordi Bort, s'ha mostrat satisfet "d'haver iniciat la temporada de platges amb el reconeixement a les nostres platges, ja que es tracta d'un premi on prèviament un comité tècnic valora les diferents característiques de la platja, com la seua flora i fauna, el seu entorn i la presència de trànsit rodat pròxim".

Els altres municipis que han obtingut el guardó Platges Verges d'Ecologistes en Acció a les Terres de l'Ebre han estat Deltebre, l'Ampolla i l'Ametlla de Mar.

Així mateix, el sender blau ha tornat a aconseguir el reconeixement que rep del 2013 ençà, atorgat pel tribunal internacional de la Fundació d’Educació Ambiental, en col·laboració amb l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor. Aquest sender connecta l’Oficina de Turisme de les Cases amb la desembocadura del riu Sénia, per a recórrer tot el litoral sud d’Alcanar. El guardó Sender Blau premia la transformació dels litorals en valuosos recursos per a la realització d’activitats esportives, turístiques i d’educació ambiental. “En el cas de les Cases, el sender blau és un itinerari ideal per a passejar o anar en bicicleta mentre es contemplen restes de la guerra civil i diferents espais naturals”, recorda Jordi Monfort, regidor de Turisme.