Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Les festes Quinquennals 2019 reben una subvenció de la Diputació de Tarragona

Les festes Quinquennals 2019 reben una subvenció de la Diputació de Tarragona

| Acció Social, Quinquennals

Des de la seua instauració, el 1944, les Festes Quinquennals s'han celebrat ininterrompudament cada cinc anys, en concret els anys acabats en 4 i en 9, portant-se celebrades un total de quinze edicions. Han estat declarades per la Generalitat de Catalunya com a festa tradicional d'interès nacional i s'inscriuen en la classificació de la festa al Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya.

Del 2 al 14 d'octubre de 2019, Alcanar va celebrar les seues Festes Quinquennals en honor a la Mare de Déu del Remei, any en el que han complert el seu 75è aniversari.

A les Festes Quinquennals modernitat i tradició conviuen en un mateix espai temporal i per aquest motiu l'Ajuntament  prepara un programa el més ampli i divers possible. La programació inclou la decoració dels carrers, actes litúrgics, concerts per a totes les edats, espectacles, teatre, exposicions, gegants, correbars, competicions esportives, concursos, propostes juvenils, gastronomia i promoció del patrimoni. 

En aquesta edició, en l’àmbit infantil ha destacat el concert de Reggae per xics/ The Penguins i l’espectacle Ballaclown. Per al públic jove i adult s'han celebrat els concerts d'Els Pets i Alfred García, així com diferents nits d'orquestra i disjòqueis. 

L'Ajuntament d'Alcanar ha estat beneficiari d'una subvenció pel concepte Festes Quinquennals 2019, per import de 12.000€, atorgada per la Diputació de Tarragona, en el marc d'ajuts a ajuntaments i altres ens locals per a activitats culturals i d'interès ciutadà de carácter singular i no previstes a la resta de convocatòries anuals de la Diputació de Tarragona, any 2019.