Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Les Festes Majors de les Cases, lliures d'agressions sexuals i comportaments sexistes, racistes i LGBTI-fòbic

Les Festes Majors de les Cases, lliures d'agressions sexuals i comportaments sexistes, racistes i LGBTI-fòbic

Les Festes Majors de les Cases estan a punt de començar, una festivitat esperada per tot el veïnat que les gaudeix any rere any. Per tal d'afavorir una jornada festiva segura i respectuosa amb totes les persones participants, cal recordar les pautes donades pel Protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d'oci promogudes per la Generalitat de Catalunya i al qual està adherit l'Ajuntament d'Alcanar.

El consistori també s'ha sumat a la campanya de comunicació que el Departament d'Interior ha impulsat aquest estiu amb la comunicació de diferents missatges virals per prevenir la violència sexual, sota l'etiqueta #ElMasclismeNoFaFesta.

El Punt Lila es tracta d'un punt d'informació, assessorament i acompanyament per a víctimes d'agressions sexistes que s'ubica en un espai discret del lloc de la festa per tal de protegir la intimitat dels/les usuaris/es. En el punt es podrà atendre agressions de caràcter sexista, assetjaments, tocaments sense permís, comentaris ofensius o agressions de qualsevol mena i discriminatòries, també pensant en el col·lectiu LGTBIQ. El punt té una clara i evident funció pedagògica per fomentar la prevenció, especialment entre el jovent, i en els ambients més nocturns.

Està previst d'instal·lar un punt lila i multicolor, els dies 12,14 i 19, i també el dijous, 17 d'agost, que se celebrarà la Nit jove.

Enguany, hem incrementat amb una nit el servei del punt lila, i a més, hem reubicat el mateix a la Plaça Sant Pere, perquè les persones usuàries puguin gaudir d'un espai més distes i confidencial.

Les dues persones que treballaran al punt lila i multicolor són expertes en violència de gènere i coneixen els protocols d'actuació per a unes festes lliures de violències sexistes. 

 

Tant elles com el personal de la barra que, ha rebut una formació en actuacions davant de la violència de gènere, estaran degudament identificades i es coordinaran amb la Policia Local i el personal de seguretat.