Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Les Festes Majors de les Cases, lliures d'agressions sexuals i comportaments sexistes, racistes i LGBTI-fòbic

Les Festes Majors de les Cases, lliures d'agressions sexuals i comportaments sexistes, racistes i LGBTI-fòbic

| Festes majors

Les Festes Majors de les Cases estan a punt de començar, una festivitat esperada per tot el veïnat que les gaudeix any rere any. Per tal d’afavorir una jornada festiva segura i respectuosa amb totes les persones participants, cal recordar les pautes donades pel Protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d’oci promogudes per la Generalitat de Catalunya i al qual hi està adherit l'Ajuntament d'Alcanar.

El consistori també s'ha sumat a la campanya de comunicació que el Departament d'Interior ha impulsat aquest estiu amb la comunicació de diferents missatges virals per prevenir la violència sexual, sota l'etiqueta #NoEnPassemNiUna.

També s'està treballant per a  l'adhesió al Protocol comarcal d'actuació davant les violències sexuals en espais públics d'oci, de fet, la tècnica de Polítiques d'Igualat de l'Ajuntament d'Alcanar va formar part del grup motor d'elaboració d'aquest protocol.

En aquest sentit, l'Ajuntament d'Alcanar continua treballant per a ser un municipi lliure d'actituds sexistes, racistes i LGBTI-fòbiques, donant continuïtat a la campanya «#noméssíéssí Alcanar, les Cases i Alcanar Platja, espais lliures d'agressions sexuals i comportaments sexistes, racistes i LGBTI-fòbics».

Aquest estiu s'han tornat a repartir cartells de la campanya #noméssíéssí amb el telèfons d'emergència per les Cases i Alcanar Platja i també està previst d’instal•lar un punt lila i multicolor, els dos dissabtes de les festes, 13 i 20 d'agost, i també el dijous, 18 d'agost, que se celebrarà la Nit jove.

Es tracta  d’un punt d’informació, assessorament i acompanyament per a víctimes d’agressions sexistes que s'ubica en un espai discret del lloc de la festa per tal de protegir la intimitat de les persones usuàries. En el punt es podrà atendre agressions de caràcter sexista, assetjaments, tocaments sense permís, comentaris ofensius o agressions de qualsevol mena i discriminatòries, també pensant en el col·lectiu LGTBIQ. El punt té una clara i evident funció pedagògica per fomentar la prevenció, especialment entre el jovent, i en els ambients més nocturns.

Les dos persones que treballaran al punt lila i multicolor són expertes en violència de gènere i coneixen els protocols d’actuació per a unes festes lliures de violències sexistes. Estaran degudament identificades i es coordinaran amb la Policia Local i el personal de seguretat.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar