Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies L'alcalde d'Alcanar lamenta que la sentència del 17-A no esclareixi punts com la relació de l'imam de Ripoll amb el CNI

L'alcalde d'Alcanar lamenta que la sentència del 17-A no esclareixi punts com la relació de l'imam de Ripoll amb el CNI

| Governació
L'Audiència Nacional ha condemnat a 53 anys i mig de presó a Mohamed Houli Chemlal i a 46 i mig a Driss Oukabir pels atemptats terroristes del 17 d'agost del 2017 a Barcelona i Cambrils. També ha condemnat a vuit anys de presó a Said ben Iazza per col·laboració amb organització terrorista. L’alcalde d’Alcanar, Joan Roig, ha valorat la sentència que diu hauria de permetre "reparar el dolor" després de tancar la porta judicial als atemptats de l'agost de 2017, però que, en canvi, no ha servit per esclarir alguns dels fets que l'envolten, com la relació de l'imam de Ripoll amb els serveis secrets espanyols, el CNI. Roig considera que l'Audiència Nacional no ha tancat interrogants bàsics sobre els atacs preparats durant mesos des d'un xalet d'Alcanar Platja sense que ningú sospités res i ha lamentat també que els tres condemnats per aquests fets no ho hagin estat finalment per casos d'assassinat i que això limitarà el compliment de la pena de presó a un màxim de 20 anys. Demana, ara, que no s'oblidi l'atenció a les víctimes.

Roig ha recordat que la demanda de les víctimes durant el judici perquè s'obrissin diligències per determinar les relacions mantenia l'imam de Ripoll amb el CNI no va acabar trobant resposta positiva per part del jutge de l'Audiència Nacional.

Les penes imposades als principals acusats pel cas tampoc compleixen les expectatives d'allò que demanava l'Ajuntament canareu, en la línia de les associacions de víctimes. L'alcalde, en aquest sentit, ha lamentat que malgrat les condemnes de fins a 53 anys per pertinença a organització terrorista, tinença, dipòsit i fabricació d'explosius amb caràcter terrorista, estralls i 29 delictes de lesions, els acusats "no en compliran més de 20", perquè no se'ls va imputar assassinat.

Roig, d'altra banda, ha reconegut que la prohibició als condemnats d'acostar-se durant anys al municipi d'Alcanar, un cop complida la condemna de presó, reconeix el patiment dels veïns de la urbanització Montecarlo d'Alcanar Platja que van viure les explosions al xalet on preparaven els explosius.

L'alcalde, en aquesta línia, ha recordat que més enllà de les víctimes mortals dels atemptats i els seus familiars, no s'ha d'oblidar les persones que van sobreviure i que continuen patint les seqüeles d'aquells fets. Roig també ha lamentat que alguns dels afectats per l'explosió del xalet no se'ls reconegués com a víctimes i que, per tant, no hagin pogut accedir a les corresponents indemnitzacions.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar