Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies L'Ajuntament inicia un programa que fomentarà l'ocupació al municipi

L'Ajuntament inicia un programa que fomentarà l'ocupació al municipi

| Brigada Municipal

Es tracta d'un programa de col·laboració social pioner a Alcanar que s’ha iniciat amb la incorporació de 10 persones a la Brigada Municipal d’Obres i Serveis.

L'objectiu de l'Ajuntament d’Alcanar amb aquest programa és doble. D'una banda, fomentar l'ocupació i la formació de persones del municipi que perceben una prestació econòmica i, d'altra banda, reforçar les tasques desenvolupades pel personal de la Brigada Municipal. Representa també una mesura pal·liativa davant la impossibilitat legal del consistori d'augmentar la partida pressupostària destinada a la plantilla de personal.

La Regidora de la Brigada Municipal d’Obres i Serveis, mitjançant el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), ha impulsat per primera vegada aquesta mesura de foment de l'ocupació que contempla el Reial Decret 1445/1982, de 25 de juny.

Els candidats que complien els requisits han estat derivats a l’Ajuntament d'Alcanar per part de l’Oficina de Treball de la Generalitat d'Amposta. Per tant, la selecció s'ha portat a terme a través del SOC, però s'han prioritzat persones empadronades al municipi, a petició de l'Ajuntament d'Alcanar.

Les persones seleccionades formaran part del programa de col·laboració social mentre percebin la prestació econòmica que tenen atorgada i l'Ajuntament la complementarà fins a arribar al salari assignat.  Aquest mes de juny sis persones ja han iniciat les tasques d'oficials de jardineria, manobres i paletes previstes, mentre que al mes de juliol s'incorporaran quatre persones més. El consistori espera que al llarg dels pròxims mesos s'incorporin més persones per cobrir les tasques incloses en els deu perfils de col·laboració social contemplats en el projecte.

La Regidora de la Brigada Municipal d’Obres i Serveis, Ivette Fibla, ha expressat la seva satisfacció per aquesta iniciativa perquè “ens permetrà ampliar els efectius de la Brigada Municipal d’Obres i Serveis i donar millor cobertura a les tasques a realitzar; a la vegada que fomentem l’ocupació entre persones del nostre municipi. Aquest és el primer any que durem a terme aquest programa, però la nostra intenció és que sigui un projecte amb continuïtat, de manera que l’anirem renovant anualment”.