Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies L'Ajuntament impulsa un curs de Creu Roja per a persones cuidadores

L'Ajuntament impulsa un curs de Creu Roja per a persones cuidadores

| Acció Social

Del 15 al 24 de setembre la Creu Roja realitza a Alcanar un curs per a 25 persones, cuidadores no professionals, impulsat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i l'Ajuntament d'Alcanar. El curs ofereix informació bàsica a persones cuidadores, no professionals, sobre aspectes relacionats amb la cura de la gent gran, amb dependència, així com la comunicació i el suport emocional. El curs tindrà lloc els dimecres i divendres de 10 a 12.30 h.  Els continguts es desenvoluparan basant-se en l’experiència i la reflexió, així com amb dinàmiques i activitats molt properes a la realitat de les cuidadores.

El curs vol donar eines de treball relacionades amb els aspectes comuns a tots els col·lectius dependents: limitacions en l’activitat, la cura personal, la mobilitat i les transferències, l’alimentació i la nutrició, la realització d’activitats en l’àmbit domèstic i la capacitat cognitiva. També s'informarà sobre els recursos comunitaris existents en relació amb l’atenció a la dependència. Finalment, les persones participants podran compartir l’experiència de cuidar com a element conductor per reflexionar sobre les conseqüències del fet de cuidar i de la necessitat d’aprendre a cuidar-se.  

L’allargament de l’esperança de vida fa que cada cop hi hagi més cuidadors d’edat avançada que han de fer-se càrrec de persones molt grans. Això implica una càrrega física i psicològica important que requereix d’ajut i orientació professional. Maribel Ramon, regidora d'Acció Social explica que "les famílies de les persones dependents necessiten recolzament perquè puguen fer la seua tasca amb la màxima qualitat i humanitat".

El curs per a cuidadores no professionals és totalment gratuït i les inscripcions s'han de fer a través del telèfon 900 105 301.

>> Consulteu el díptic informatiu.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar