Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies L'Ajuntament i aGOSaGATS recorden que no s’ha d’alimentar els gats de carrer de manera descontrolada

L'Ajuntament i aGOSaGATS recorden que no s’ha d’alimentar els gats de carrer de manera descontrolada

| Benestar animal

La regidoria de Benestar Animal i l’entitat aGOSaGATS han impulsat una campanya per conscienciar a la ciutadania sobre la necessitat de respectar la tasca de l’entitat d’Alcanar a l’hora d’alimentar els gats de carrer. Deixar restes de menjar, encara que es faça amb bones intencions, comporta problemes de salubritat de l’entorn, fa emmalaltir als animals provocant-los problemes gastrointestinals i bucodentals, i pot suposar una sanció.

Al nostre municipi, només les persones voluntàries autoritzades per aGOSaGATS poden alimentar els gats rodamóns mitjançant els punts d’alimentació controlada. “Les colònies controlades de gats s’han mostrat com la millor forma d’impedir el creixement descontrolat dels felins i de garantir les condicions sanitàries, tant dels gats com de l’entorn”, expliquen des d’aGOSaGATS.

L’entitat, a través d’un conveni de col•laboració amb l’Ajuntament, gestiona part de les colònies de gats instal•lades al municipi. “Únicament les persones voluntàries de l’associació poden donar menjar a aquests animals en els punts prèviament autoritzats i amb aliment exclusivament sec, seguint les pautes establertes per les autoritats sanitàries”, afegeix la regidora de Benestar Animal, Mercè Fischer.

Des de la protectora adverteixen de les greus conseqüències que es deriven de la incorrecta alimentació: "estem recollint molts gats, tant de colònies controlades on la gent igual deixa restes de menjar, com de llocs no controlats on també s aboca menjar casolà, amb gats amb les boques fetes malbé que els hem de treure totes les dents".

Des de l’entitat i la Regidoria s’anima a qualsevol persona que vulga tenir cura dels gats de carrer “a posar-se en contacte amb l’Ajuntament o AGOSaGATS, i així poder crear punts d'alimentació salubre i controlats, i poder aplicar el mètode CER als felins”. Podeu contactar amb aGOSaGATS al correu agosagats@gmail.com per a reforçar la seua tasca tan important d’ajudar i alimentar gats de manera controlada i saludable.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar