Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies L'Ajuntament ha fet obres de millora als centres educatius del municipi

L'Ajuntament ha fet obres de millora als centres educatius del municipi

| Urbanisme

Els treballs han permès de millorar les instal·lacions de l’Escola Joan Baptista Serra i de l’Escola Marjal. L’any que ve està prevista la renovació de la teulada de l’edifici de l’Institut Sòl de Riu, a càrrec del Departament d’Ensenyament.

Aprofitant les vacances escolars d’estiu, l’Ajuntament d’Alcanar ha dut a terme tot un seguit d’obres de millora als centres educatius del municipi. En aquest sentit, a l’Escola Joan Baptista Serra s’han fet tasques de manteniment de les aules i sales, i s’han renovat alguns elements de la façana i de l’àrea de jocs del pati. També s’ha instal·lat una nova porta d’accés al recinte escolar, amb l’objectiu d’incrementar la seguretat de l’alumnat, i es reforçarà el sistema de pilones a la volta de l’escola i de l’institut per tal de restringir el trànsit de vehicles a les hores d’entrada i sortida de l’alumnat.

La regidora d’Ensenyament, Carme Navarro, ha insistit en la necessitat de respectar aquesta franja horària a l’hora de circular i ha recomanat als familiars que “utilitzen els pàrquings i que arriben a peu als centres educatius per tal de contribuir a millorar la mobilitat a la zona”. Justament, amb la finalitat de vetlar per la seguretat i el benestar dels xiquets i xiquetes, l’Ajuntament acaba de presentar el projecte “Recorreguts segurs”, en què s’han implicat professors, alumnes i entitats, i que, segons la regidora, acabarà concretant-se en un protocol d'actuació.

Jordi Bort, regidor d'Esports i Salut, ha afegit que “el projecte 'Recorreguts segurs' inclourà altres actuacions complementàries, com ara la senyalització de nous passos de vianants o la incorporació de nous carrils bici".

D’altra banda, a l’Escola Marjal de les Cases, els treballs de millora de les instal·lacions han consistit en l’adequació del mur exterior del pati, en tasques de manteniment de les aules i sales, i en un mural realitzat per Joan Turu al recinte del pati. També s’ha dissenyat el projecte d’enjardinament del pati, que es materialitzarà en els pròxims mesos. No obstant això, la principal novetat amb què s’han trobat els xiquets i xiquetes en començar el curs ha estat la nova aula polivalent de 50 m2, emplaçada al pati de l’escola. Aquesta obra, feta pel Departament d’Ensenyament, suposa una ampliació substancial de les instal·lacions que permetrà donar resposta a les diverses necessitats de l’alumnat. La regidora ha mostrat la seua satisfacció per l’execució d’aquesta obra i ha explicat que “havia estat una llarga reivindicació per part de l'Escola Marjal, l'AMPA de les Cases i l'Ajuntament".

Pel que fa a l’Institut Sòl de Riu, l’Ajuntament ha aconseguit el compromís del Departament d’Ensenyament de fer-se càrrec del projecte de reparació de la coberta de l’edifici. Es tracta d’una actuació “imprescindible” ja que, des del moment de la construcció de l’edifici, la coberta sempre ha presentat mancances en la impermeabilització i les afectacions per goteres cada vegada són més greus. “Ens trobem davant d’una demanda històrica per una actuació integral que solucione definitivament el problema, ja que les intervencions que s’han fet fins ara no han resultat efectives. Finalment, ja hem aconseguit el compromís dels Serveis Territorials d’Ensenyament i les obres es duran a terme l’any vinent”, ha explicat Navarro.

Tot aquest seguit d’actuacions de millora de les instal·lacions dels tres centres educatius del municipi afecten una població escolar que aquest curs 2018-2019 ha arribat a la xifra de 1.136 alumnes (644 de l’Escola Joan Baptista Serra, 92 de l’Escola Marjal i 400 de l’Institut Sòl de Riu).

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar