Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies L'Ajuntament d'Alcanar s'adhereix al Catalunya CleanUp Challenge

L'Ajuntament d'Alcanar s'adhereix al Catalunya CleanUp Challenge

| Medi Ambient

L'Ajuntament d'Alcanar s'ha sumat a la campanya Catalunya CleanUp Challenge, un repte que  proposa que la ciutadania  fotografie la brossa que troba i que la registre en una base de dades per a fer-se una idea dels residus que ens envolten. Per a fer-ho és tan senzill com descarregar-se una aplicació mòbil, fer la foto i pujar-la amb una etiqueta i la seua geolocalització.

Jordi Bort, regidor de Medi Ambiet, comenta que "més enllà del gran benefici de netejar el nostre entorn i conscienciar-nos en la importància de tenir-ne cura, és una bona idea fer la iniciativa en família i buscar solucions a aquesta problemàtica".

El repte s'allargarà fins al 5 de juny de 2021, Dia Mundial del Medi Ambient, data de celebració de la Ultra Clean Marathon, després que l’organització del Catalunya Clean Up Challenge haja arribat a un acord de col·laboració amb l’Agència de Residus de Catalunya.  El canareu Robert Garcia, impulsor de la iniciativa, explica que  "fins ara hem fet més de 20.000 captures de brossa i ja hem assolit més de 100 participants. L’objectiu és arribar a les 100.000 captures el 5 de juny."

"Aquesta innovadora manera de recollir la brossa ens permet tenir una visió global d’on hi ha quin tipus de brossa amb l’objectiu d’entendre millor quins residus tenim i on. Un fet que hauria de permetre proposar accions de millora, ja siga educatives, d’inversions o fins i tot de pressió a grups de poder econòmics o polítics", explica Garcia.

Aquesta acció d'activisme ciutadà pretén, per tant, influir en l'agenda d'entitats públiques i privades. De fet, actualment des de l’organització estan ampliant les col•laboracions tant de centres escolars com d’institucions.

Passes a seguir per a portar a terme l'acció:

1.- Descarregar l'App LITTERATI (disponible per IOS i Android)
2.- Entrar el codi CATALUNYA
3.- Fotografiar escombraries del nostre entorn fent servir l'App
4.- Pujar les fotos des de l'App

>> Link descàrrega IOS

>> Link descàrrega Android

>> Consulta el Decret d'Alcaldia d'adhesió de l'Ajuntament d'Alcanar a la campanya Catalunya CleanUp Challenge.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar