Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies L'Ajuntament d'Alcanar organitza prop d'un centenar d'actes per aquest estiu adaptats a la covid-19

L'Ajuntament d'Alcanar organitza prop d'un centenar d'actes per aquest estiu adaptats a la covid-19

| covid-19

Alcanar, les Cases i Alcanar Platja podran gaudir aquest estiu d'actes de petit format, amb aforament limitat, situats en ubicacions que permeten garantir el distanciament social i les condicions de seguretat davant la pandèmia de la covid-19. L'Ajuntament d'Alcanar i diverses entitats del municipi estan ultimant un calendari nodrit de gairebé cent actes vinculats a la cultura canareva i ebrenca.

Totes aquestes activitats es realitzaran seguint el protocol de mesures de seguretat i protecció davant la COVID-19.

"Hem optat per un format reduït per tal d'evitar l'efecte crida que produeixen les festes d'estiu. D'aquesta forma evitarem les aglomeracions alhora que podrem gaudir d'actes culturals garantint la seguretat de les persones", explica Joan Roig, alcalde d'Alcanar.

Aquesta programació adaptada serà una alternativa a la celebració dels actes de les diferents festes de Sant Pere, el Carme i les festes majors d'Alcanar Platja i les Cases que enguany no es podran celebrar. El Consell d'Alcaldes del Montsià ha acordat de forma unànime que se suspenen totes les festes d'estiu que se celebren anualment a tots els municipis de la comarca amb l'argument que "mentre existisca un risc real de rebrot, garantir la salut de tothom és i serà una prioritat".

Durant tot l'estiu, el consistori publicarà setmanalment l'agenda d'actes adaptats que inclourà totes les propostes d'aquella setmana. Jordi Monfort, regidor de Turisme, assegura que la voluntat de l'equip de govern és "dinamitzar els mesos d'estiu amb activitats per a tots els públics tenint en compte que totes les activitats que es realitzaran han de garantir les mesures d'autoprotecció per a fer front a la covid-19".

Per la seua banda, Mercè Fischer, regidora de Festes, explica que "ja que enguany no es podran celebrar les festes majors d'estiu al municipi, estem treballant per a oferir activitats culturals i festives al llarg de l'estiu, que haurien format part de la programació, com ara els concerts de petit format del cantautor Botifarra i del duet casenc-canareu SUKRE o el tradicional concert d'havaneres, entre altres propostes."

Tots els actes se celebraran entre els mesos de juliol i agost i inclouran sessions de cinema a la fresca, concerts, espectacles infantils i familiars, classes de ioga i xiqong etc.  Altres propostes per aquest estiu seran l'espectacle del mag Garibo, l'actuació de la rondalla de Guardet Lo Cantador  o la demostració de música medieval del grup local Alcyon. A mitjans d'agost també es realitzarà un concurs de versos amb les rondalles més destacades del territori.