Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies L'Ajuntament d'Alcanar manté i reforça la seva línia d'ajuts a entitats i a la ciutadania

L'Ajuntament d'Alcanar manté i reforça la seva línia d'ajuts a entitats i a la ciutadania

| Acció Social

Carme Navarro, regidora d’Acció Social i Ciutadania de l’Ajuntament d’Alcanar, Jordi Bort, regidor d’Esports i Joan Roig, regidor de Participació Ciutadana, han presentat aquest matí la nova convocatòria d’ajuts i subvencions de l’Ajuntament d’Alcanar. Enguany, com a novetat, inclou una línia d’ajuts per al transport escolar post obligatori i les beques per a esportistes.

Carme Navarro ha obert l'acte donant la benvinguda als assistents i explicant que “és importantíssim estar al costat de la ciutadania i del teixit social, per això mateix hem desenvolupat ajuts per a respondre als diferents perfils i necessitats, i així seguirem treballant”.

La nova línia d’ajuts té un pressupost de 12.000E i donarà suport al col·lectiu estudiantil que continua el seu procés acadèmic fora del terme municipal. L’import de la beca serà el resultat de multiplicar per 1E la distància de separació en quilòmetres del lloc on es realitzen els estudis respecte a Alcanar. La subvenció concedida no podrà ser inferior a 30E ni superar els 200E per alumne, sempre que no s’excedeixi de la partida pressupostària total. “En aquest cas, es farà una distribució proporcional entre totes les sol·licituds admeses”, ha matisat la regidora.  La convocatòria es publicarà en els pròxims dies i el termini de presentacions de sol·licituds s’allargarà fins a l’última setmana de desembre, tota la informació estarà disponible al web de l’Ajuntament.

Aquest any també es manté la línia de subvencions a entitats culturals, socials, esportives  i a la gent gran, amb un import total de 35.652E, així com la convocatòria d’ajuts per a l’adquisició de llibres escolars, amb 12.000E, i els ajuts per l’assistència a llar d’infants, amb 50.000E. La presentació de sol·licituds en tots tres casos és oberta i finalitza el 14 de desembre de 2016. 

L’alumnat matriculat a l’escola Marjal de Les Cases no serà beneficiari de l’ajut per a l’adquisició de llibres, ja que realitzen l’aprenentatge amb material pedagògic preparat pel professorat del centre, que és objecte d’una subvenció nominativa de 2.500E. “Les subvencions nominatives també inclouen una partida  de 5.000E per a Càritas Diocesana, que dóna suport a 40 famílies, i una altra de 2.000E per a la Confraria de Pescadors Sant Pere”, ha afegit la regidora d’Acció Social. 

Navarro també ha destacat el programa de suport a les famílies més necessitades en recursos econòmics. Així, El Cistell subministra aliments frescos a 40 famílies,  amb un pressupost anual de 7.000E. També es compta amb la col·laboració de l’associació Voluntariat Alcanar que desenvolupa el programa El Rober i Calça’t i que dóna  suport a 25 famílies en matèria de roba i calçat, amb una aportació de 3.000E per part de l’Obra Social de La Caixa. També s’ha engegat el taller d’habilitats socials per als estudiants del municipi que ho necessiten, amb un pressupost de 3.000E, gràcies novament a la col·laboració de  l’Obra Social de La Caixa. 

En un altre àmbit, l’Ajuntament d’Alcanar col·labora amb les parròquies de Sant Miquel i Sant Pere amb una aportació de 2.000E; i amb el desenvolupament de les obres de l’Ermita del Remei, amb un import de 25.000E. Paral·lelament, té un conveni amb el Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre per a la conservació i difusió del llegat cultural i patrimonial d'Alcanar, amb una aportació de 8.000E;  així mateix, col·labora amb les activitats organitzades per les carrosses a les Festes del Remei, amb una contribució de 1.800E

Finalment, la regidora d’Ensenyament ha volgut donar especial importància a la partida de 9.000E que es destina per al transport escolar dels xiquets i xiquets de les Cases i que ha assumit l’Ajuntament davant la retallada del finançament autonòmic, així mateix,  ha reclamat un canvi normatiu per tal que “la Generalitat torne a assumir els costos de transport dels alumnes que s’han de desplaçar entre diferents nuclis d’un mateix municipi”.

Foment de l’esport i la participació social

Jordi Bort ha fet esment al pressupost destinat al foment de l’esport. Així, les subvencions a entitats esportives inclouen una partida de 19.000, i  "es troben ja en període de presentació de sol·licituds". El regidor d’esports ha destacat la creixent demanda de suport econòmic d’aquestes entitats, “és un indicador de la bona salut de l’associacionisme esportiu del municipi”. Les noves subvencions a esportistes locals, també en tràmit, suposaran un total de 2.000E, i al conveni amb  el Club Deportiu Alcanar es destinaran de nou 9.000 euros, tot i que l’Ajuntament resta a l’espera que l’entitat presenti la documentació requerida per fer efectiu el pagament. 

Així mateix, l’aportació anual per al funcionament i manteniment de les instal·lacions esportives està, en termes generals, al voltant dels 100.000E. Per a l’equip de govern, aquesta despesa significa “una inversió de  present i de futur per  promoure bons hàbits esportius, així com el foment de la salut i l’activitat física, en el marc d’aquest Estat del benestar que vol apropar tothom a les instal·lacions públiques i gratuïtes”, ha manifestat Bort.

Per la seva banda,  Joan Roig, regidor de Participació Ciutadana, ha explicat que les aportacions del consistori van canviant en funció de la realitat del municipi i dels projectes i activitats de les entitats. "Gràcies a la seva col·laboració podem copsar tota la informació necessària per a distribuir els imports i poder fer que aquestes subvencions siguin eficients, per tal que es pugui continuar enriquint el teixit associatiu, que és la pedra angular de la vida cultural i social del municipi”, ha conclòs el regidor.

Carme Navarro ha tancat la presentació recalcant que per a l’equip de govern és molt important aquest esforç que fa el municipi i que situa la inversió per damunt dels 200.000E, només en ajuts. Així mateix, ha animat a “tothom que  tingui dret a aquests ajuts, que estigui pendent de les diferents convocatòries i que en faci ús perquè es publiquen precisament per a donar-los suport”.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar