Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies L'Ajuntament d'Alcanar lamenta l'enverinament de gats al municipi

L'Ajuntament d'Alcanar lamenta l'enverinament de gats al municipi

| Salut, Medi Ambient

Les darreres setmanes s'han produït enverinaments de gats al terme municipal d'Alcanar. Jordi Bort, regidor de Salut i Medi Ambient, condemna taxativament aquests actes delictius, "els felins són éssers vius que mereixen el nostre respecte i, a més, ajuden a regular el sistema i evitar plagues. Des del consistori ja vam avisar a les forces de seguretat perquè controlin aquests fets tristos i lamentables i, si detecten la situació delictiva, actuaran al respecte".

L'Ajuntament reitera el seu suport a aGOSaGATs i Ràpita Felina, les dues entitats que porten a terme el sistema CER amb la comunitat de gats que viuen al carrer del nostre municipi, i anima la ciutadania a donar-los suport i a denunciar actuacions fora de la llei com les que han succeït fa uns dies perquè, com recorda el regidor, "estem molt convençuts d'aquest marc de convivència que estem creant". Per aquest motiu, i tal com fan moltes ciutats europees, és important implementar el sistema CER a les colònies de gats, "per garantir el seu control i perquè els animals puguin estar sans i viure d'una forma digna".

El consistori canareu, juntament amb l'associació aGOSaGATs porten a terme, des de l'any 2015, el sistema CER (capturar, esterilitzar, retornar) per a evitar la reproducció incontrolada de felins i donar una millor qualitat de vida als gats que viuen als carrers d'Alcanar i Les Cases. Des de fa uns mesos, l'Ajuntament també col·labora amb Ràpita Felina per a desenvolupar el mateix projecte a la urbanització Serramar d'Alcanar Platja.

La Regidoria de Salut i Medi Ambient treballa amb aquestes entitats mitjançant el sistema CER per capturar els gats de diverses colònies, esterilitzar-los i retornar-los al seu hàbitat, però a més, es proporciona atenció veterinària a aquells felins que ho necessitin.

Així ho ha explicat el tinent d'alcalde, Jordi Bort, que també ha recalcat que "l'objectiu de la campanya  és impedir que les colònies segueixin reproduint-se de manera incontrolada i acabar amb l'abandonament de gats, una política de protecció animal en la qual treballem des d'aquest equip de govern i de la qual estem convençuts que és la línia de treball seguir".

La mesura, que ha generat molta expectació en altres municipis, neix de la bona relació amb aGOSaGATs, i de les seves inquietuds i necessitats. "A més, diverses queixes veïnals ens van alertar de la problemàtica dels gats abandonats i descontrolats, per això es va activar el sistema CER", ha afegit Bort. 

Segons ha explicat el regidor, "el mètode es porta a terme amb les màximes garanties de salut, benestar i salubritat per als animals". L'entitat aGOSaGATs, amb la col•laboració de les clíniques veterinàries,  ja ha tractat a més de 50 gats, mentre que Ràpita Felina ha rebut una primera partida per a esterilitzar i desparasitar a més de 25 felins. 

AGOSaGATs agraeix "la paciència i interès que la regidoria ha mostrat des del primer dia i tot el suport que ens dóna"; mentre que Ràpita Felina es mostra optimista per la tasca que portaran a terme i destaca "l'aposta de Jordi Bort per la gestió ètica dels gats i el suport econòmic que es dóna" des del consistori. Per la seva banda, el regidor "vol donar les gràcies i les més sinceres felicitacions a aGOSaGATs i a Ràpita Felina per fer possible aquest projecte".

Des de la Regidoria de Salut i les dos entitats es fa una crida a totes les persones interessades a participar de manera voluntària amb les tasques que implica aplicar el mètode CER i a què s'adoptin animals, abans que comprar-los.  De fet, Agosagats ja ha aconseguit família per a 12 cadells, mentre que un gat adult es troba en acollida. 

Diverses entitats i altres consistoris catalans i de l'Estat espanyol ja han contactat amb l'Ajuntament canareu per a rebre assessorament sobre el sistema CER per tal d'implementar-lo en els seus municipis.