Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies L'Ajuntament d'Alcanar engega un dispositiu especial de recollida de brossa per a les festes d'agost

L'Ajuntament d'Alcanar engega un dispositiu especial de recollida de brossa per a les festes d'agost

| Medi Ambient

L'Ajuntament d'Alcanar incrementarà la freqüència del servei de recollida de residus fins al 21 d'agost, per tal de cobrir l'augment de la generació de deixalles que es dóna durant les festes de les Cases. L'objectiu és mantenir un alt nivell de netedat i de qualitat de l'espai públic del municipi.

Durant l'any, els dispositius de recollida de brossa es basen en la gestió i la flexibilitat de les freqüències i, segons la temporada, s'augmenta el volum de vegades que es buida el contenidor. D'aquesta manera s'augmenta la capacitat del contenidor. Durant el període de festes, la recollida de la brossa es plantejarà durant la tarda i la matinada, entre les 6 i les 8 h del matí, per tal que el poble arranque el dia amb els carrers nets.

Amb l'inici de festes de les Cases, l'Ajuntament ha engegat un servei excepcional de buidatge de contenidors. Durant la setmana hi haurà dos rutes de recollida: la primera, durant les primeres hores del matí, i la segona, a mitja tarda. D'aquesta manera es dóna resposta a tot el volum de brossa que es genera en els serveis de comerç i restauració durant les festes de les Cases.

Pel que fa als contenidors de vidre, orgànic, envasos i paper-cartó, s'augmenten a temporada alta màxima i a més, els furgons del COPATE revisaran diàriament el nivell de les illes. Si es detecta un volum del 75% de la capacitat d'una fracció s'activa el camió especial amb l'objectiu d'evitar el desbordament.

Jordi Bort, regidor de Medi Ambient, desitja unes bones festes a tothom i apel•la a la responsabilitat de la ciutadania: "Tot el dispositiu penja del compromís i la complicitat dels veïns i veïnes del municipi, dels turistes i els sectors econòmics. És un repte conjunt de la nostra comunitat. Si tots i totes ens sumem aquest servei ajudarà a la neteja dels nostres carrers".