Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies L'Ajuntament d'Alcanar elimina la taxa per llicències d’obertura d’establiments i activitats

L'Ajuntament d'Alcanar elimina la taxa per llicències d’obertura d’establiments i activitats

| El Ple, Economia

El Ple municipal d'aquesta setmana ha acordat modificar la taxa per llicències d'obertura d'establiments i activitats. D'aquesta manera, s'estableix un mecanisme per tal que totes aquelles activitats que s'emprenguen al llarg de l'any 2021 estiguen exemptes del pagament de la quota tributària que afecta la taxa regulada en aquesta ordenança fiscal.

La suspensió tindrà efectes des de l'1 de gener al 31 de desembre de 2021, tot i que es podrà prorrogar si les circumstàncies ho requereixen.

Jordi Monfort, regidor de l'àrea, explica que aquesta mesura "és un element més que ha de contribuir a l'objectiu d'intentar fer la vida més fàcil a qui vol emprendre una activitat al nostre poble i d'ajudar a crear unes condicions tan favorables com siga possible per revertir una situació que, com bé sabem tots, és complicada".

Jordi Roig, alcalde d'Alcanar, afegeix que "la proposta s'emmarca en el conjunt de polítiques que s'han impulsat des del principi de la pandèmia per tal de reactivar l'economia i que es continuaran durant el pròxim any".

Així, des de l'esclat de la covid-19 l'ajuntament d'Alcanar ja ha aplicat altres mesures com l'exempció de pagament de les quotes dels paradistes del mercat durant els mesos que va restar tancat, l'exempció en la taxa d'ocupació de la via pública per als establiments de restauració i de les ampliacions d'aquestes ocupacions sense cost addicional o les subvencions per a les activitats afectades pels tancaments decretats en motiu de la COVID, entre d'altres.

El Ple del dilluns passat, 1 de desembre,  també ha aprovat prorrogar, per un any més, l’exempció de pagament de la taxa d’expedició de volants i certificats d’empadronament, certificats de convivència i certificat de béns. Aquesta mesura pretén que les persones que sol·liciten qualsevol d’'aquests documents, generalment, per poder complementar sol·licituds de subvencions, ajudes, etc., en un context com l’actual, no hagen de pagar-los.  La suspensió tindrà efectes des de l’1 de juny de 2020 fins al 31 de desembre de 2021 i també es podrà prorrogar en funció del context del moment. 

D'altra banda, Monfort també destaca "l'esforç enorme addicional que s'està fent des del Departament d'Intervenció per agilitzar el pagament de les factures dels proveïdors, que s'estan atenent amb un període mitjà de pagament de menys d'una setmana, molt per davall del màxim de 30 dies que estableix la legislació, i que permet donar liquiditat a les empreses i autònoms que treballen amb l'ajuntament, la major del municipi".

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar