Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies L'Ajuntament d'Alcanar crea la Regidoria de benestar animal

L'Ajuntament d'Alcanar crea la Regidoria de benestar animal

| Benestar animal

El govern municipal compta, des d'aquest mes de febrer, amb una nova regidoria encarregada de gestionar els aspectes vinculats amb els animals d'Alcanar, les Cases i Alcanar Platja, una iniciativa pionera a la comarca del Montsià. La Regidoria de benestar animal estarà encapçalada per Mercè Fischer, que ja liderava les polítiques de benestar animal a través de la Regidoria de Salut. 

Anualment l'Ajuntament d'Alcanar desenvolupa, de forma conjunta amb l'entitat aGOSaGATS, diferents campanyes de conscienciació que traspassen els llindars de la salut, per obrir-se a tot un ventall d’accions: el control i la cura de les colònies de gats, la importància de l’esterilització dels animals de companyia, la tinença responsable, els deures dels propietaris, la implantació d'un parc caní, etc.

Tal com explica la regidora, "fins ara les accions que anaven dedicades als animals es treballaven des de la Regidoria de Salut perquè a priori les accions anaven encaminades en campanyes de salut pública, però, a mesura que la societat ha anat prenent consciència, també han evolucionat les polítiques de sensibilització vinculades a garantir el benestar animal".

Joan Roig, alcalde d'Alcanar, afegeix que: "La Regidoria ha estat creada per a canalitzar els recursos dedicats a la protecció animal. Això també ens permetrà agilitzar les accions de suport a l'associació aGOSaGATs, que s'encarrega d'impulsar totes les iniciatives des del voluntariat. Una tasca que s'ha de posar sempre en relleu i que és fonamental per dignificar la vida animal del municipi."

Aquesta nova Regidoria de benestar animal, per tant, naix amb l'objectiu de treballar amb una visió amplia per a posar en marxa més polítiques vinculades a garantir el benestar dels animals del  municipi i, a la vegada, promoure una bona convivència amb tots els veïns i veïnes.

 3