Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies L'Ajuntament d'Alcanar continua apostant per la justícia global amb la participació en el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament

L'Ajuntament d'Alcanar continua apostant per la justícia global amb la participació en el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament

| Acció Social

L'Ajuntament d'Alcanar és soci del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD) des de l'any 2018 i fa una aportació anual amb l'objectiu de contribuir a reduir les injustícies i desigualtats que existeixen al món.

El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, fundat el 5 de juliol de 1986, és una organització formada per ajuntaments catalans i altres entitats locals (diputacions, consells comarcals i mancomunitats), que destinen una part del seu pressupost a finançar accions de Cooperació al Desenvolupament i de Solidaritat amb els pobles dels països més desfavorits.

Maribel Ramon, regidora d'Acció Social, detalla que d'aquesta manera "els municipis catalans que hi participen formem part d'un ens que gestiona de forma conjunta els recursos econòmics aportats i actua com a eina de coordinació d'actuacions en situació d'emergència i especialment en la postemergència i reconstrucció".

Al llarg dels anys, el FCCD ha desenvolupat projectes de cooperació internacional al desenvolupament arreu del planeta, especialment a la Mediterrània, l'Amèrica Central, el Carib i l'Àfrica del Nord. A més, és el braç del municipalisme català per articular l'ajuda humanitària internacional davant les crisis humanitàries.

També desplega iniciatives arreu del món i Catalunya per a la transformació social, tenint en compte els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Així mateix, des del Fons Català també es dóna suport a plataformes i campanyes de sensibilització i Educació per al Desenvolupament i la Justícia Global amb el propòsit de rendir comptes i de donar a conèixer la tasca de la cooperació municipalista.

Maribel Ramon recorda que "no podem oblidar la lluita per un món més just i solidari, ja que hi ha milers de persones al planeta que pateixen els efectes d'un sistema capitalista que genera pobresa, guerres i afectacions al planeta. Tothom es mereix una vida digna."

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar