Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies La XVI edició de la Pujada al Montsià “Memorial Francesc Bort (Madro)” del 25 de setembre, un any més torna a ampliar inscripcions per l’alta participació

La XVI edició de la Pujada al Montsià “Memorial Francesc Bort (Madro)” del 25 de setembre, un any més torna a ampliar inscripcions per l’alta participació

| Esports

Un any més, i després de quinze edicions, la família de la Pujada al Montsià continua amb una bona proposta esportiva, el resum d’això és que quinze dies abans han hagut de tancar les inscripcions en arribar al topall de 350, però després de moltes peticions, han ampliat fins a 50 places per a donar resposta a la gent que vol sumar-se a la festa. I és que, aquesta prova esportiva, i memorial cap al company i amic Francesc Bort, contínua aportant novetats i sorpreses edició rere edició.

Enguany la principal novetat és que la sortida serà des de les Cases d’Alcanar, a la zona de Rocatallada, a tocar de la mar.

L'organització vol, d’aquesta manera, recordar que aquella zona, tot just fa un any, va patir les devastadores pluges torrencials de l’1 de setembre del 2021, quan les Cases, Alcanar Platja i Alcanar, van resultar greument afectats.

Iniciar la cursa a les Cases permetrà posar en valor l’esforç que tots i totes de forma conjunta, i especialment els veïns i veïnes de les Cases, han fet per a retornar de la forma més ràpid possible a la normalitat.

Finalment, la sortida des de les Cases, servirà d’agraïment de l'organització cap als participants per la confiança i suport en l’edició passada, per això se sortirà des del costat del conegut i, ja reparat, esvoranc.

Així, el 25 de setembre, es farà un autèntic mar de muntanya, ja que sortint des del costat de la mar, s’arribarà, en el cas del recorregut absolut, a la Torreta (765 m), cim de la Serra de Montsià. La resta de recorreguts, malgrat no fer aquest cim, podran gaudir d’un magnífic recorregut que discorre quasi sempre amb algun angle enfocat al mar, amb el Delta de l’Ebre de fons. També es passarà per la Serra la Punta, zona de Cova Calitra, Sant Jaumes, Roca Roja, Mas de Mulet, Rajolars, Cogulla i Castellans, amb arribada al Centre Cívic d’Alcanar.

En l'àmbit competitiu, la cursa absoluta forma part del Circuit Open de la FEEC i del Circuit de Curses per Muntanya de les Terres de l’Ebre, on la Pujada al Montsià hi és present des de la primera edició.

Prem aquí per veure tota la informació.