Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies La VI Gala Esportiva visualitza el talent esportiu canareu

La VI Gala Esportiva visualitza el talent esportiu canareu

| Esports

Alcanar va celebrar dissabte la VI Gala Esportiva Canareva i Casenca amb l’objectiu d’homenatjar els esportistes que han destacat durant el 2018. La cita més important del món esportiu canareu va aplegar més de 300 persones al Centre Cívic.

Durant la gala es va reconèixer el treball de prop d’un centenar de persones que practiquen més d’una vintena de modalitats esportives, amb una atenció especial als quatre grans premis de la nit: Jove Promesa, Millor Esportista, Categoria Honorífica i Millor Esdeveniment. I, com l’any passat, es van atorgar cinc mencions especials, que són un reflex del talent esportiu del municipi.

Aquest acte de reconeixement institucional de l’Ajuntament als esportistes i al teixit esportiu s’emmarca en la programació solidària de La Marató de TV3 i té el suport de la Diputació de Tarragona. 

En el seu parlament, Jordi Bort, regidor d’Esports, va destacar el “compromís de l’Ajuntament pel suport a les entitats en totes les seues vessants: amb les subvencions anuals, amb el pla de millora i seguretat de les instal•lacions, amb la nova xarxa de desfibril•ladors al municipi i, finalment, amb l’assessorament i suport administratiu a la gestió diària de les entitats. A més, ara treballem en els equipaments esportius del 2019 amb motiu de les Festes Quinquennals”. 

Joan Roig, alcalde d’Alcanar, va recordar que “amb l’esport construïm un pilar fonamental en l’educació de les nostres xiquetes i xiquets i ho fem fomentant-ne totes les formes possibles. D’aquesta manera els donem l’opció de triar la modalitat que més els motive i amb què se senten més identificats.”

Els guardonats de la VI Gala Esportiva Canareva i Casenca

>> Millor Esportista: Eduard Prades

Ciclista professional des del 2009, de llavors ençà no ha parat d’empalmar victòria rere victòria. Enguany, amb 31 anys, ha fitxat pel Movistar Team. Entre les seues fites destaca el primer lloc al Gran Premi Macario del 2010, el primer lloc a la Copa d’Espanya de ciclisme i al rànquing de la Federació Espanyola de Ciclisme del 2012, el Trofeu Joaquim Agostinho del 2013 i el primer lloc al Gran Premi Abimota, a la Copa Sabatini del 2015 i a la Philadelphia Cycling Classic del 2016. I enguany ha quedat primer a la Volta de Noruega i la Volta de Turquia. 

>> Esdeveniment esportiu més rellevant: celebració del 25è aniversari de la Gimnàstica Rítmica 

El 30 de juny la Gimnàstica Rítmica del Centre Esportiu Canareu va organitzar un festival per a celebrar el 25è aniversari. A l’acte hi van assistir el regidor d’Esports, el president del Consell Esportiu del Montsià i la delegada d’esports a les Terres de l’Ebre. També hi van van ser convidats tots els presidents, entrenadores, gimnastes i exgimnastes que hi ha hagut. L’acte va acabar amb un pastís d’aniversari. 

>> Trajectòria significativa: Albert Fontet 

L’exjugador professional de bàsquet té una alçada de 2,12 metres i ocupa la posició de pivot. Va començar a jugar en les categories inferiors del CB Alcanar. Des d’allà va fer el salt al planter del Pamesa València i posteriorment al FC Barcelona. L’excel•lent rendiment en les categories inferiors del Barcelona el va portar a la internacionalitat amb la selecció sots-18 d’Espanya. 

La següent temporada va ser traspassat al Pamesa València. Després de dos anys es va fer oficial el seu traspàs al club gallec Beirasar Rosalía. Dos anys més tard va fitxar pel Club de Baloncesto León. Finalment, l’any 2011 va fer el gran salt a la Lliga ACB de la mà del CAI Saragossa, equip amb el qual va arribar a les semifinals de la lliga. L’estiu del 2015 va abandonar el CAI i va fitxar per l’equip portuguès del Dragon Force, la secció de bàsquet del Futbol Club de Porto, un equip ascendit a la lliga de màxima competició del país, amb el qual va ser campió de lliga i va aconseguir la copa portuguesa el 2016. Finalment, aquest estiu va prendre la decisió de deixar el bàsquet professional.

>> Categoria Promesa Esportiva: Àlex Martín

Jugador de futbol, va començar a practicar l’esport amb quatre anys. Amb només nou anys va fitxar pel Vila-real, on va estar tres anys. Va haver d’abandonar el club per lesions i va fitxar per la Rapitenca i, més tard, pel Reus, a la Divisió d’Honor. Enguany és juvenil de primer any i juga al juvenil A, a la Divisió d’Honor. A més, ha estat convocat diverses vegades per la selecció catalana de la seua categoria, primer a la sub-16 i en acabat a la sub-18.

>> Mencions especials

-Berta Agustín, campiona de Catalunya de taekwondo en categoria infantil i campiona d’Espanya. També ha participat en el campionat d’Europa. A més, ha format part del programa de detecció de talents de la Federació Catalana i ha estat convocada a entrenar-se al Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat amb la selecció catalana.

-Edith Soler, segona a la final territorial de twirling, primera a la fase tècnica del campionat NBTA, quarta al campionat de Catalunya, tercera al d’Espanya i primera al gran premi de la Federació Espanyola de Ball Tècnic i Dansa. També ha estat la vuitena classificada individual de ball tècnic i l’onzena individual de dansa de la Copa d’Europa.

-Guillem Sancho, guia d’alta muntanya, tècnic esportiu d’esquí nòrdic, tècnic esportiu superior d’esquí de muntanya i professor d’esquí nòrdic. D’uns mesos ençà és també el nou director esportiu i el seleccionador d’esquí de muntanya de la temporada 2019 de la Federació Espanyola d’Esports de Muntanya i Escalada. 

-Joaquín Reverter, doctor en Ciències de l’Esport per la Universitat de Barcelona i especialista en formació esportiva i en coneixement científic aplicat als esports. Actualment és catedràtic a la Universitat de Lleida, el primer d’Educació Física en una universitat catalana, i ha impartit docència en diferents universitats i països.

-Jordi Antonio, l’any passat va guanyar la Copa Catalana a la categoria de 65 centímetres cúbics. A més, enguany, amb dotze anys, en el seu primer any a la categoria de 85 centímetres cúbics, ha aconseguit la primera posició en la Copa Catalana de Supermotard.