Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies La Universitat Politècnica de Catalunya farà un estudi per a reduir el risc d’inundació a Alcanar

La Universitat Politècnica de Catalunya farà un estudi per a reduir el risc d’inundació a Alcanar

| Educació, Governació

El pròxim 21 d'abril Alcanar rebrà estudiants del quart curs d'Arquitectura de l'assignatura de "Resiliència i Territori" de la Universitat Politècnica de Catalunya. És una acció que s’ha acordat desde l'Ajuntament d'Alcanar amb el responsable de l'assignatura, Roger Sauquet, que alhora desenvolupa tasques d'assessorament al cos especial de bombers GREC (Grup de Recolzament d'Estructures Col·lapsades).

L'acord a conseqüència dels aiguats de l'1 de setembre, moment en què moltes unitats de bombers es van desplaçar al municipi per reparar danys i destrosses. Al lloc també es van desplaçar unitats del GREC, donant solució immediata i provisional a estructures que es trobaven en risc d'ensorrament. “Després dels aiguats, Alcanar s'ha convertit en objecte d'estudi de l’alumnat d’aquesta signatura que estudia l’aprofitament del territori i extrau conclusions que poden donar solucions a problemes causats arran dels aiguats”, explica Jordi Bort, regidor de Governació de l’Ajuntament d’Alcanar.

Prèviament a aquest acord, s’han fet reunions entre la Regidoria d'urbanisme, la Regidoria de Governació i el responsable de l'assignatura, l'arquitecte Roger Sauquet, ja que era necessari determinar el terreny idoni per a  fer l'estudi. Finalment, s'han limitat tres zones on l’alumnat realitzarà la seua tasca per grups: la zona del camí i barranc del Llop, el barranc de Sant Jaumes i el Fondo de Jan.

El regidor de Governació afegeix que l’actuació “ens pot anar molt bé perquè aportarà idees fresques d'última generació. El fet que una universitat com la politècnica ens posicione i ens vulga donar un cop de mà significa una gran ajuda per a millorar els factors que afavoreixen una inundació. No seran propostes només de reparació, sinó també de resposta definitiva en aquests espais".

La Universitat esta en contacte amb la Regidoria d’Urbanisme i els Serveis Tècnics Municipals de l’Ajuntament per a poder materialitzar les diferents propostes que plantejaran.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar